Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо счита победата с 2:1 над Ливърпул в дербито на 30-ия кръг от Висшата лига за абсолютно заслужена. Португалецът призна, че не е давал нареждания на тима му да играе толкова дефанзивно през второто полувреме, но подчерта, че противникът не е успял да създаде чисти голови ситуации.

Два гола на Маркъс Рашфорд до почивката бяха достатъчни за „червените дяволи”, а макар Ерик Баи да си отбеляза автогол, домакините като цяло държаха събитията под контрол.

Полувреме по учебник стигна на Юнайтед, Ливърпул свърши батериите

„Бяхме доста агресивни преди почивката, искахме да имаме контрол върху мача, пространства за преход и да експлоатираме не точно слабости, а по-скоро зони, в които противникът не е така добър”, заяви Моуриньо.

„През второто полувреме не беше наше намерението да играем така дефанзивно, както се получи. Ливърпул ни изтласка назад, но не помня да са имали шансове, при които Давид де Хеа трябваше да се намесва. Не помня опасна ситуация пред нашата врата. Те имаха контрол върху топката, а нашият контрол беше в играта без топка. Смятам, че заслужихме трите точки.”

„Дали това беше добра подготовка за мача срещу Севиля от Шампионската лига? Тези три мача – за първенството, Шампионската лига и ФА Къп са независими един от друг. Човешкият мозък е комплексна система. Загубата ти нанася поражения, а победата те кара да се чувстваш щастлив дори когато си уморен. Най-хубавото нещо беше да спечелим този мач."

"Ние спечелихме и не ме интересува какво говорят хората. Три точки, много важна победа, момчета са щастливи, аз съм щастлив. Ако някой твърди, че не сме заслужавали да спечелим, не ме интересува. Продължаваме напред”, завърши Моуриньо.