Манчестър Юнайтед е отбор, който никога не се предава. На това мнение е мениджърът Жозе Моуриньо, който даде последните новини около тима преди дербито с Манчестър Сити в неделя и след успеха с 2:1 над Ювентус в сряда в Шампионската лига.

"Ние не сме отбор, който се предава. Ние сме отбор, който винаги начин да отвърне. Понякога успяваме да променим негативния резултат, понякога - не. Но този отбор винаги е имал колективен дух, който да го води в борбата", каза Моуриньо.

"В домакинския мач срещу Ювентус не можех да направя промени в нападение, защото на пейката нямахме никакви опитни играчи. Бе много трудно да се справим без Алексис Санчес и без Фелайни. На терена бяха всички здрави и нямах възможност за промени. Но в Торино имах широчина в състава, а когато имаш такива играчи на пейката, това означава, че взимаш точки. Срещу Ювентус точно играчите от пейката ни помогнаха да обърнем хода на мача", обясни Моуриньо.

Хуан Мата се появи в игра срещу "старата госпожа" в 79-ата минута и шест по-късно изравни за 1:1. Маруан Фелайни предизвика основния хаос в наказателното поле на Юве минути по-късно, довел до автогола на Леонардо Бонучи, а третата резерва - Маркъс Рашфорд, можеше да вкара и трети гол при едно 100-процентово положение в края на добавеното време.

"Хубавото след мача с Ювентус е, че нямаме нови контузени. Ромелу Лукаку започна тренировки, но ще преценим дали е готов за игра срещу Манчестър Сити", добави португалският специалист.

Бившият наставник на Челси определи предстоящия мач като специален.

"Срещата със Сити е специална, но не заради случилото се през миналата година, а защото е дерби и има по-особен заряд за феновете. Ще се опитаме да извлечем добър резултат. Изиграхме два много тежки мача като гости - срещу Челси и срещу Ювентус и успяхме да постигнем добри резултати. Представянето ни в тях бе позитивно и ще се опитаме да го повторим, но не трябва да забравяме колко силен отбор е Сити. Ако направим равен, разликата остава 9 точки. Ако загубим, става 12, така че това не е начинът, по който трябва да гледаме на предстоящата среща. В контекста на сезона този мач би трябвало да е лесен за тях и труден за нас, но аз искам да го разглеждам като отделно събитие. Тогава той ще бъде труден и за тях", каза още Моуриньо.

Двубоят между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед е в неделния следобед в дома на "гражданите" - "Етихад Стейдиъм".

Още по темата:

Моуриньо и изкуството на провокацията

Жозе искрено се надсмя над "преводачите" от ФА

Скоулс с остра реакция към Моу: Трябва да се печели с класа

Моу се оправда за "ушенцето": Псуваха ме цял мач

ФА ще обжалва решението за псувните на Моуриньо