Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви след загубата от Манчестър Сити, че „червените дяволи“ са допуснали много грешки, за които са си платили.

„Мисля, че не се представихме лошо като цяло. Допуснахме много грешки, за които си платихме. Всички три гола, които ни вкараха бяха след наши грешки. Срещу отбор като Манчестър Сити, ако допускаш грешки, ще бъдеш наказан. Ние имахме две гостувания през тази седмица – на Ювентус и Сити. Не става въпрос само за физическа подготовка, а и за психическото напрежение върху играчите. Мисля, че някои от футболистите не се чувстваха добре“, сподели Моуриньо.

„Първият гол, който допуснахме бе лошо, че направихме такава грешка, докато при второто попадение, което ни отбелязаха, бе направо ужасяващо. Третият гол уби цялата интрига в мача“, добави португалецът.

„Всички трябва да се съгласят, че е едно да отидеш да играеш 90 минути срещу Ювентус, който е един от най-добрите отбори в света. Друго е да победиш Шахтьор Донецк с 6:0 и да си почиваш. Ние пристигнахме в този мач в различни условия“, продължи мениджърът на Манчестър Юнайтед.

„Губихме топката много елементарно. Нямаме право да правим така. Не става дума само за Давид де Хеа, а за цялото ни представяне, когато загубим топката.“

„Разликата от Манчестър Сити е 12 точки. Нашият отбор подобри значително своето представяне от началото на сезона. Дори в дефанзивен план подобрихме нашата игра, въпреки че допуснахме три гола от Манчестър Сити. Представянето ни определено е позитивно. Срещу Манчестър Сити допуснахме твърде много грешки, но те са заради индивидуални грешки. Знаем, че нашето постижение от миналия сезон, което бе второто място е много добро и този сезон ние трябва да се борим за място в топ четири. Имаме трудна програма. Ние сме извън топ 4, как може да говорим за спечелването на титлата? Нека се преборим и да съкратим дистанцията от отборите, които се намират в топ 4. Ако влезем в топ 4, след това ще гледаме разликата от лидерите.“

„Едно е да сме се представили слабо, а друго е да сме допуснали грешки. Аз бих описал нашето представяне, като такова, в което допуснахме много грешки. Аз съм доволен от представянето на моите футболисти. Манчестър Сити играе силно от самото началото на сезона. Те натрупаха сериозна преднина. Сега, ние сме много по-добър отбор в сравнение с това, което представлявахме в началото на сезона, когато загубихме много точки“, каза още Жозе Моуриньо.