Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че Челси е спечелил Купата на Англия незаслужено.

„Аз ги поздравявам, защото победиха, но не мисля, че те заслужаваха да спечелят купата“, коментира Моуриньо.

„Аз ги поздравявам. Аз съм мениджър на Манчестър Юнайтед и трябва да демонстрирам уважение, не само, защото това е предишния ми клуб, но защото бяха нашия днешен съперник. Аз обаче съм на мнение, че ние заслужавахме да спечелим“, добави португалецът.

„Аз съм изключително любопитен какво ще напишат журналистите и какво ще кажат хората, защото ако моят отбор играеше по начина, по който го стори Челси, само мога да си представя колко щях да бъда критикуван“, продължи той. 

„Мисля, че ние се справихме страхотно в дефанзивен план без да се защитаваме. Ние контролирахме мача много добре. Те играеха единствено с дълги топки към Жиру. Когато играеш срещу отбор, който е толкова предсказуем, е много лесно да се адаптираш към стила на игра. Мисля, че не получихме нито един гол в този мач. Азар е много добър футболист и създаде тази дузпа.“

„За нас бе много трудно да играем без Лукаку срещу отбор, който се защитава с девет човека. Ние имахме нужда от неговото присъствие. Всяка една загуба боли, но аз ще се прибера в къщи с усещането, че сме дали всичко, на което сме били способни. Челси не е глупав отбор. Те знаеха, че без Лукаку и Фелаини няма да имаме същото присъствие в тяхното наказателното поле и за това поставиха 8-9 човека пред вратата си. Те знаят много добре как трябва да доминират в подобен директен футбол. Ние опитахме всичко, но не успяхме да вкараме. Челси игра много компактно. Истината е, че Давид де Хеа не докосна топката. Той я докосна единствено, когато се наложи да я извади от вратата си“, каза още Жозе Моуриньо.