Причините полузащитникът на Манчестър Юнайтед Андер Ерера да не играе много напоследък всъщност не са така еднопластови, както изглежда на пръв поглед. Освен контузията, която испанецът получи по време на лятната подготовка, той не се намира и в съвсем идеални отношения с мениджъра  Жозе Моуриньо.

За подобно нещо докладва британското издание „Дейли Мейл”. Според информацията на изданието връзката между треньор и играч се влошавала постепенно в течение на няколко месеца.

Моу бесен на Погба заради контузията

Ерера пристигна на „Олд Трафрод” през лятото на 2014 година, когато наставник на тима все още бе Луис ван Гаал. Баскът бързо влезе в сърцата на феновете, а през миналия сезон дори бе избран за Играч №1 от привържениците. Испанският национал имаше важна роля при постигането на дубъла с Купата на Лигата и трофея от Лига Европа.

Стигна се дотам, че немалко хора очакваха Ерера дори да бъде произведен в капитан на отбора след раздялата с Уейн Рууни. Нищо подобно, дори напротив – ибериецът все по-рядко попада в плановете на Жозе Моуриньо.

 До голяма степен този развой се дължи и на Неманя Матич, който беше привлечен от Челси и бързо доказа класата си. В същото време обаче фактът, че отношенията между Ерера и Моу не са перфектни, не бива да се подценява.

Моуриньо: Играхме с финтчета от електронна игра, не ми хареса

„Дейли Мейл” твърди, че всичко е започнало от това, че Ерера е поканил свой приятел, обвързан тясно със Селта Виго, на клубната база в Карингтън точно преди двата тима да играят полуфиналните мачове помежду си от Лига Европа. Този ход на играча е разгневил сериозно Специалния и той вече започва да изпълнява своето отмъщение.

„Преди се шегувахме, че Ерера беше златното момче на Жозе. Двамата винаги си говореха за футбол”, коментира източник вътре в клуба. „Динамиката в отношенията им обаче се промени след края на миналия сезон. Вече не е същото.”

Предвид контузията на Пол Погба може би Ерера ще получи шанс да се реабилитира на терена.