Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не беше в най-доброто си настроение след отпадането на своя тим от втородивизионния Дарби Каунти в турнира за Купата на Лигата. „Червените дяволи” не успяха да прескочат 3-ия кръг, след като на свой терен стигнаха до 2:2 в редовното време и отстъпиха със 7:8 при последвалите дузпи.

Макар че Погба не записа никакво участие в срещата, скандалите между него и Специалния продължиха да бъдат централна тема. Причината за това най-вече бяха разкритията на вестник „Таймс”, че Моу е обявил в съблекалнята, че отнема на полузащитника статута на втори капитан (след Антонио Валенсия). „Единствената истина в тези истории е, че взех решение относно Пол вече да не е втори капитан. Това го реши същият човек, който първоначално го направи един от капитаните на отбора. Няма никакъв скандал, просто решения, които не съм длъжен да обяснявам”, коментира наставникът.

За Юнайтед мачът срещу Дарби беше второ поредно фиаско на „Олд Трафорд” след 1:1 срещу Уулвърхемптън във Висшата лига през уикенда. До голяма степен както срещу „вълците”, така и снощи тимът не се възползва от силния си старт, даден с гол на Хуан Мата след само 3 минути игра. Второто полувреме мина под доминацията на гостите, които обърнаха резултата благодарение головете на Хари Уилсън и Джак Мериът, докато стражът на Юнайтед Серхио Ромеро се оказа изгонен с директен червен картон. Все пак дълбоко в добавеното време Маруан Фелаини вкара решителен гол, за да се стигне до изпълнението на наказателни удари. При тях единствената грешка допусна Фил Джоунс при 16-ата дузпа, ала това се оказа фатално.

„Знаете какво се случи: не вкарахме, когато имахме тази възможност. Можехме да „убием” мача през първото полувреме. Не го сторихме. На полувремето повторих думите, които казах и в предния мач. В съблекалнята на съперника цареше вяра, затова трябваше да ги довършим, нещо, което не сторихме”, каза още Моуриньо.

„Не успявахме да доминираме след почивката. Едва след изравнителния им гол потърсихме реакция. Това не ми хареса. Предпочитам да бяхме тръгнали по-рано да търсим втория гол, а не когато стана 1:1.”

„Червеният картон за вратаря ни постави в трудна позиция, но дори и така разполагахме със състав, който опитваше до последната секунда. После при дузпите беше ясно, че все някой ще изпусне. След шестата и седмата дузпа знаехме, че бихме имали неприятности с Фил Джоунс и Ерик Баи”, добави Моуриньо.