Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира колегата си Челси Маурицио Сари. Специалния призна, че не се познава с италианеца, но изтъкна позитивите в работата му в Наполи.

Повод за изказването португалеца е предстоящият сблъсък между „сините“ и „червените дяволи“ от 9-ия кръг на Висшата лига. Срещата е 20 октомври от 14:30 часа и ще бъде предавана пряко в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA.

„Не го познавам (бел. ред. – Маурицио Сари). Когато работех в Италия (от 2008 до 2010 година), той не беше в Серия А. Никога не съм се запознавал с него, нито съм играл срещу него. Наблюдавал съм футбола, който изповядва, за последно свърши добра работа в Наполи“, започна Моуриньо.

„Всички добри треньори искат да дойдат в Англия. Тук надпреварата е луда, на много високо ниво. Аз смятам, че всеки наставник мечтае за този шампионат, а той имаше шанса да стане част от него“, добави Специалния.

„Сари разполага с фантастичен тим, фантастични играчи. Има налице всички предпоставки, за да свърши добра работа в Челси“, добави португалецът.  

Сари: Не натоварвайте играчите с мисли за титла

Сари: Проблемът на Азар е, че играе, за да се забавлява