Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо говори след победното начало на тима му във Висшата лига през новия сезон. „Червените дяволи“ се наложиха с 2:1 над Лестър, а Специалния направи интересен коментар. Португалецът изрази мнение, че срещу „лисисците“ съставът му е имал нужда от шест смени, а не от три, както са по правило.

 „Начинът, по който започнахме новия сезон, бе чудесен. Добър мач за старт“, започна Моуриньо.

„Това бе двубой, в който се нуждаехме от шест смени, не от три. Не бяха достатъчни за мен. Исках да играя с Марсиал, Мата или Алексис, но не можех. Погба и Фред нямаха възможност да изкарат по 90 минути. Имахме необходимост от смени, но нямаше как да се случи. Не беше лесно да се ръководи тази среща“, сподели Моуриньо.

Жозе Моуриньо

източник: Gulliver/Getty Images

„Имах своите планове отпреди месеци. Намирам се в ситуация, в която не ми се е вярвало, че ще изпадна. Във Висшата лига сме свикнали да играят тимове с изравнени сили. Забравяме за историята, за фланелката, за името. Всички състави са добри“.

Помолен да коментира трансферния пазар португалецът каза: „Това е футболът. Променя се. Смятам, че това е последният път, в който говоря на тази тема. Приключи вече, прозорецът затвори, вече няма да коментирам тази тема“.

В седмиците назад Моуриньо се оплака неведнъж от трансферната мудност на шефовете на Юнайтед. На „Олд Трафорд“ бяха привлечени само трима футболисти в лицето на Фред, Густаво Далот и Лий Грант.

Така манчестърци похарчиха 82.7 милиона евро, което ги поставя на седмо място на Острова. Междувременно тази сума е в пъти по-малко от парите, които бяха пръснати през изминалите лета.

В следващия кръг Юнайтед гостува на Брайтън. Срещата е на 19 август от 18.00 часа. 


Още новини:

Шестте бранители, които останаха блян за Моуриньо 

Край на трансферните сделки във Висшата лига

Юнайтед дава много, ако уволни Моу предсрочно