Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не бе изнервен след хикса на „червените дяволи” във втората контрола на отбора на американска земя срещу Сан Хосе. Срещата завърши при нулево равенство, но Специалния бе достатъчно спокоен, тъй като отборът е съставен от играчи от различни възрастови групи, и смесица от основните футболисти, на които португалският специалист разчита във Висшата лига. Това не се нрави на Специалния, който иска да разчита на пълната си група, но заради удължена ваканция много имена липсват.

„Ние не сме отбор, а група от играчи, събрани от различни тимове. Някои от тях са от първия отбор. Други идват от под 23-годишните, трети се завръщат от наеми и ще карат бъдещи такива. Имаме и много млади, които са под 18 години. Ние нямаме отбор, който да играе по-добре от това, което видяхте срещу Сан Хосе, но това е една добра тренировка за нас”, сподели Моуриньо пред клубната телевизия секунди след края на мача в Санта Клара.

След като пропусна старта на турнето на Юнайтед, Алексис Санчес стартира за англичаните след решение с проблемите покрай визата му. Чилиецът имаше шанс да даде аванс на отбора си в 30-тата минута, но опитът му мина встрани от вратата. Крилото подаде добре към Люк Шоу след почивката, но Юнайтед отново не успя да „счупи” нулите на „Калифорния Мемориъл Стейдиъм”.

„Това е дорбе за Алексис. Той се нуждаеше от тези минути и показа добро ниво. Физически изглежда добре, което е важно за него към този момент”, сподели Моу за Алексис Санчес.

Тревогите за Моу станаха една идея повече, след като Антонио Валенсия напусна контузен след едва седем минути игра. „Антонио е с контузия, а ние трябва да се преборим с това. Ще видим в идните дни какво точно  е неговото състояние”, завърши Моу.

 

Юнайтед още няма успех на американска земя през това лято, след като в първия мач направи реми срещу Клуб Америка /1:1/. Отборът ще играе идния четвъртък на „СтъбХъб Сентър” срещу Милан в Карсон.