Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо поведе психологическа война с Ливърпул и техния наставник Юрген Клоп преди голямото дерби във Висшата лига, което ще се състои този уикенд. Португалецът, който по-рано през кампанията пресметна, че има повече титли на Англия от всички останали действащи мениджъри в първенството взети заедно, уязви германския си колега именно по линия на завоюваните отличия.

Най-големият мач в английския футбол ще бъде украшението на 17-ия кръг, като ще се играе в неделя, 16 декември, от 18 часа българско време. Можете да наблюдавате двубоя в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Моуриньо: Въпреки проблемите, излизаме за победа над Ливърпул

 Юнайтед ще излезе на „Анфийлд“ в ролята на аутсайдер заради множеството проблеми с контузени и огромната разлика в точките (едва 26 за „червените дяволи“ и 42 за Ливърпул, който лидер в подреждането). Напоследък обаче и в лагера на мърсисайдци немалък брой ключови играчи бяха извадени извън строя, което още повече повишава залога.

До този момент тимът на Юрген Клоп е единственият, който продължава без загуба, като е допуснал най-малко голове от всички – само 6. Ясно е, че голямата цел на „червените“ през този сезон е да донесат значим трофей в клубната витрина, където нов не е постъпвал от 2012 година. Клоп е начело на „червените“ от 2015 година, като с тях игра и загуби три финала.

В същото време Жозе Моуриньо имаше плодотворна първа година в Юнайтед, когато взе трофеите в Лига Европа, ФА Къп и Къмюнити Шийлд. „Мисля, че трофеите са от значение, да. Мисля, че те значат нещо, когато имаш потенциала да се бориш за тях и когато ясно си заявил, че целта е именно такава – да се спечели отличие“, коментира португалецът.

„Мисля, че понякога да кажеш такова нещо, не е много интелигентно. Но когато имаш потенциала, няма защо да го криеш.“

„Знаеш, че от първия ден тук твоето желание има корелация с потенциала ти. Всеки може да заяви, че иска да спечели трофеи. Съвсем друго нещо е да го кажеш по внимателен начин, имайки предвид собствените си възможности.“

„Не съм чел много вестници, но мисля, че те (Ливърпул – б.р.) заявиха, че тяхната цел е да спечелят Висшата лига“, добави Моуриньо. „Нещата не опират само до харченето на пари, докато освежаваш състава. Един футболен тим е много повече. Тук не само харчовете са от значение. Футболният отбор е като къща – не е важно само да купиш хубави мебели. Трябва да се потрудиш върху самата къща и едва когато тя е готова, купуваш мебелите. Когато похарчиш пари за най-добрите мебели на пазара, то значи вече си готов да живееш в една невероятна къща“, допълни Моуриньо.