Наставникът на Манчестър Юнайтед заяви, че неговият отбор е абсолютно същият, както е бил през миналия сезон, изразявайки за пореден път възмущението си от трансферната политика на отбора. Португалският мениджър сподели, че се е фокусирал изцяло върху неговия отбор и не гледа какво правят другите отбори. В хода на лятото Специалния изрази неведнъж мнението за политиките на другите клубове във Висшата лига.

Манчестърци закупиха полузащитника на Шахтьор Донецк Фред и бекът Диего Далот от Порто. „Червените дяволи” също така си подсигуриха услугите на опитния страж Лий Грант, който дойде от Стоук Сити, подписвайки за две години.

Бранителят на Лестър Хари Магуайър бе ключовата цел за Моуриньо, като втори вариант бе защитникът на Тотнъм Тоби Алдервайрелд. В последните часове на трансферния пазар бе отправена оферта за защитника на Атлетико Мадрид Диего Години, като отборът от испанската столица категорично отряза мераците на английския тим.

„Това е същият състав от миналата година. Променихме се на вратата, след като дойде Лий Грант, тъй като Жоел Перейра е много добър млад страж и има нужда да играе”, сподели Моу.

„Заменихме Дейли Блинд с 19-годишното дете Далот, в който вярвам много, тъй като има голям потенциал да играе на двата бека. Майкъл Карик ни напусна и го заменихме с Фред – това е”, продължи Специалния.

„Фред е халф, а не нападател или централен защитник. Той е полузащитник със солидни технически качества. Това не ме учудва, тъй като латиноамериканците имат сериозен капацитет от качества с топката. Наслаждавам се на играта му и се надявам да се адаптира по-бързо”.

Манчестър Юнайтед приема Лестър в откриващия мач за новия сезон на Висшата лига, а срещата може да наблюдавате по DIEMA SPORT 2, както и на PLAY DIEMA XTRA BG.

„Фокусиран съм върху нашия отбор и не толкова много върху другите. За нас това бе много опростен трансферен прозорец и единственото нещо, което можем да направим е да работим. Имаме накъде да се подобряваме. Единият вариант бе да изхарчим много пари и да докараме важни играчи. Другият бе да работим, както всъщност и правим”, довери Жозе Моуриньо.