Атакуващият полузащитник на Манчестър Юнайтед Хенрих Мхитарян е напълно уверен в качествата на новия си съотборник Виктор Линдельоф. Арменецът бе категоричен, че шведският бранител ще се докаже на „Олд Трафорд” и ще превъзмогне трудното начало.

Трансфер на Юнайтед спаси шведски клуб от фалит

22-годишният скандиванец пристигна това лято от Бенфика срещу 30 милиона паунда, като сделката бе натоварена със сериозни очаквания. Линдельоф започна като титуляр при загубата с 1:2 от Реал Мадрид за Суперкупата на Европа и не бе особено впечатляващ. Впоследствие той остана извън групата за откриващия мач във Висшата лига, в който Уест Хем бе разгромен с 4:0.

Звезден Реал, безгрешен Зизу, тъжен Жозе

Мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че новата покупка ще има нужда от повечко време за адаптация, а Мхитарян е доста наясно със случващото се, понеже и той премина през сходен период през предходната кампания.

„Линдельоф все пак ще има време да се покаже”, коментира роденият в Ереван футболист. „Искам да кажа на всичките нови, че са добри попълнения и ще ни помогнат доста.”

„Като играч в клубен тим е неизбежно да имаш върхове и спадове. Смятам, че последните няколко години не бяха добри за Юнайтед, но след миналия сезон очаквам този да бъде много по-добър”, добави 28-годишният плеймейкър.

„Ще опитаме да дадем най-доброто, за да върнем отбора на нивото, което показваше преди. Няма как да не е трудно, ала ще опитаме”, допълни Мхитарян.

В следващия си мач от първенството на Англия Юнайтед гостува на Суонси и със сигурност ще се надява да постигне втора поредна победа.