Сръбският халф Неманя Матич е бил сигурен, че Бруно Фернандеш е уникален футболист, но никога не е очаквал португалският плеймейкър да се впише толкова бързо и толкова добре в отбора на Манчестър Юнайтед. Той обясни, че е шокиран от представянето на новия си съотборник, който пристигна при рекордьорите по титли на Англия през януари.

Матич каза в интервю за "Stats Perform News":

"Няма две мнения по въпроса, Бруно е футболист с невероятни качества. Той беше най-силният играч на Спортинг, който е един от най-големите португалски клубове. Не е лесно да изпъкнеш толкова ярко там, защото върху теб има голямо напрежение и големи очаквания от феновете. Знам го, защото съм играл за Бенфика. Напрежението на толкова високо ниво наистина е голямо, а за Висшата лига да не говорим.

"Определено не очаквах да се адаптира толкова бързо. Знаех, че ще играе добре при нас, но той стана част от отбора от първата стъпка на терена. Няма по-хубаво от това.

"Харесвам го ужасно много, защото той е от типа футболисти, които искат да поемат отговорност. Той винаги търси топката, намира пространства и гледа да навреди на съперника по всевъзможни начини. Много е добре, че е от моя отбор. За да бъде успешен, на всеки клуб му трябват футболисти, които рискуват. В неговия случай рисковете рядко водят до грешки и аз съм спокоен, защото всичко в играта му е добре премерено.

"Но не само той, а целият ни отбор играе добре напоследък. Всеки знае своята задача и я върши. Надявам се да продължим да го правим и занапред".