Един от най-опитните в редиците на Манчестър Юнайтед – Хуан Мата се надява „фантастичен” и влиятелен съотборник като Пол Погба да остане в тима и през новия сезон. Според испанеца присъствието на Погба е необходимо, ако „червените дяволи” искат да се върнат към предишното си величие.

Три години след тогава рекордния си трансфер от Ювентус в Юнайтед (89 милиона паунда), Погба обяви, че е отворен към „нови предизвикателства”. Мнозина съзряха в думите на 26-годишния играч намек, че му предстои трансферна друго място. Неговият клиент Мино Райола също наля масло в огъня с някои нееднозначни коментари, а по всеобщо мнение Погба горещо желае да премине в Реал Мадрид.

За момента Погба продължава лятната си подготовка с Юнайтед, а Мата ще се радва, ако двамата се впуснат в сезон 2019/2020 все така рамо до рамо. „Всички ние добре познаваме Пол и той е фантастичен полузащитник. Много добро момче, много позитивен е и има силно влияние върху хората около себе си”, коментира испанският ветеран.

„Мисля, че той е щастлив. Погба успява да сплотява всички. Не мога обаче да говоря от името на други хора. Мога да говоря за себе си, за моето настояще и бъдеще в отбора.”

„Очевидно, че като съотборник и също приятел бих желал той да остане и да бъде щастлив, защото той е много силен футболист за нас. Друго обаче не мога да кажа”, добави Мата.