Лятото на сериозните промени настъпва в Манчестър Юнайтед. Според вестник "Сън" огромната част от играчите ще поемат към изхода на "Олд Трафорд" след шумния провал през настоящия сезон. А останалите ще трябва да се примирят с намаляване на заплатите им с една четвърт. 

Източниците на изданието са категорични, че двамата сигурни напускащи са бразилецът Фред, който дойде едва миналото лято, и французинът Антони Марсиал. Те са определяни от мениджъра Оле Гунар Солскяер като едни от най-слабо представящите се с червената фланелка, затова ще бъдат продадени при първата оферта. 

Очаква се още минимум половин дузина играчи да ги последват, но засега имената им не се разкриват. Вече е ясно, че капитанът Антонио Валенсия си тръгва, защото договорът му няма да бъде подновен, а такава ще е съдбата и на Хуан Мата. 

На всички останали ще се бръкне дълбоко в джоба. В договорите им има клауза, според която ако не се класират за Шампионската лига, възнагражденията им ще бъдат намалени с 25%. По този начин клубът се е презастраховал от надвишаване на разходите за първия състав при слаб сезон. 

Скъпото разочарование Алексис Санчес ще има най-драстичен спад на парите си, като седмично ще взима вече "само" 375 хил. паунда или със 125 хил. по-малко от сегашната си заплата. Пол Погба ще намали сумата в сметката си със 75 хил. паунда седмично и ще взима вече по 300 хил. за седем дни. 

Не е ясно и какво ще се случи с Давид де Хеа. Испанецът доскоро беше в силната позиция да диктува условията при преговорите за новия си договор, но след ужасяващия сезон, който направи, шефовете му дадоха срок до 12 май да даде последния си отговор на предложението им. Ако не се навие на предложената заплата, ще му бъде посочена вратата.