Нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал определено е във възход, а с играта си при успеха над Фулъм с 3:0 той си заслужи и много интересно постижение. В мача на „Крейвън Котидж” французинът се отличи с асистенция за Пол Погба и красив индивидуален гол, поради което вече е участвал пряко в изработването на 50 шампионатни попадения за „червените дяволи”.

23-годишният техничар за пореден път получи доверието на мениджъра Оле Гунар Солскяер, който го постави сред титулярите. Това решение до голяма степен спечели мача за Юнайтед, защото Марсиал спомогна за първите два гола, паднали още преди почивката.

В своите вече 106 шампионатни мача за Юнайтед бившият ас на Монако е вкарал 33 пъти, като е дал 17 асистенции. Особено по показателя за голови подавания нито един друг играч от дебюта на Марсиал насам не може да се доближи до него.

На всичкото отгоре с днешния гол Марсиал изравни своето най-добро лично постижение за брой попадения в рамките на един сезон. Дотук през 2018/2019 той има 9 попадения, а до края на сезона има цели 12 кръга. Това дава сериозни предпоставки играчът за първи път в своята кариера на „Олд Трафорд” да завърши кампания с двуцифрен голов актив.