Антони Марсиал отхвърли казаното от временния мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник, че нападателят е отказал да бъде в състава за съботния мач с Астън Вила, споделяйки, че „никога не би проявил неуважение към клуба и феновете“.

Рангник бе принуден да остави едно място на резервната скамейка незапълнено за равенството 2:2, след като заяви, че Марсиал е избрал да не пътува до Бирмингам. „Да, той (Марсиал) не искаше да е в състава“, каза германецът след края на двубоя. 26-годишният френски национал иска да напусне „червените дяволи“, сподели агентът му миналата седмица, като е свързван с преминаване в Севиля под наем.

Въпреки това, Марсиал настоя, че Рангник не е бил прав в думите си. „Никога няма да откажа да играя мач за Манчестър Юнайтед. Тук съм от седем години и никога не съм проявявал и няма да проявя неуважение към клуба и феновете“, написа той в Инстаграм. Марсиал не е играл за Юнайтед от победата над Арсенал с 3:2 на 2 декември – последният мач преди Рангник официално да поеме юздите на „Олд Трафорд“. Той има едва два мача във Висшата лига през този сезон и само един гол.

Марсиал пристигна в редиците на манчестърци от Монако през 2015, но така и не успя да запази титулярното си място в последните няколко сезона. Той се нареди на опашката като опции в атака, като пред него са играчи като Кристиано Роналдо, Единсон Кавани, Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Мейсън Грийнууд. Договорът му с Юнайтед е до 2024, като клубът има опцията за допълнителна година.