Голмайсторът на Манчестър Юнайтед - Маркъс Рашфорд, все още не е подновил договора си с „червените дяволи“. The Sun разкрива, че причината за това е, че 25-годишният английски национал иска да изчака края на сделката по евентуалната продажба на 20-кратните шампиони на Англия преди да вземе окончателно решение за бъдещето си.

Ръководството на Ман Юнайтед е предложило на нападателя нов контракт за още пет години, според който заплатата му може да се увеличи с още 50 процента. В момента той получава по 200 хиляди паунда на седмица. Рашфорд обаче иска първо да се увери какво ще бъде бъдещето на клуба.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

На 11 март беше съобщено, че настоящите мажоритарни собственици на Манчестър Юнайтед, семейство Глейзър, са решили да продадат своя дял преди началото на летния трансферен период. Основните претенденти за придобиване собствеността на Юнайтед са катарският Шейх Ясим бин Хамад Ал-Тани и британският милиардер Сър Джим Ратклиф.

Маркъс Рашфорд е възпитаник на академията на Манчестър Юнайтед. През настоящия сезон нападателят отбеляза 27 попадения и направи 9 асистенции в 44 мача във всички турнири. Настоящият му е до края на месец юни 2024-а година.