В Манчестър Юнайтед все още не са решили бъдещето на вратаря Давид де Хеа, като клубът обмисля да удължи текущия му договор с една година. Настоящият контракт на испанския национал с „червените дяволи“ изтича в края на сезона и в момента те рискуват да оставят една от най-важните си фигури да напусне без пари след девет месеца.

По-рано тази седмица Юнайтед обяви увеличение на заплатите в тима с 61,6 милиона паунда спрямо предходната година – ръст от 19,1%. Де Хеа пък печели по около 350 000 паунда на седмица миналия сезон и е най-скъпоплатения вратар.

Сега „The Telegraph“ съобщава, че Юнайтед обмисля дали да предложи на испанеца нов договор. Ако не бъде задействано удължаването с 12 месеца, това може да означава, че Де Хеа ще напусне клуба със свободен трансфер следващото лято. По време на 11-годишния си престой на „Олд Трафорд“, испанският вратар извървя своя път до върха в съблекалнята на Юнайтед и е единственият останал играч от последния отбор, спечелил титлата, който играе редовно.

Guilliver/GettyImages
25 снимки

Но сериозната му заплата може да се окаже пречка за подновяването на контракта му, след като Юнайтед обяви загуби от 115,5 милиона паунда по-рано тази седмица.

Въпреки няколко големи грешки в кариерата си в Юнайтед, включително скъпоструваща такава срещу Брентфорд във втория мач от този сезон, той вече получи подкрепата на своя мениджър Ерик тен Хаг.

Юнайтед изглеждаше, че чака наследник на Де Хеа в лицето на Дийн Хендерсън, преди да бъде даден под наем в Нотингам Форест, а след това той публично критикува начина, по който клубът се отнасяше с него.

В резултат на това на „Олд Трафорд“ вече се оглеждат в Джордан Пикфорд от Евертън, тъй като договорът на английския страж изтича в края на сезон 2023/2024, а „карамелите“ със сигурност искат да спечелят пари от него, ако решат да се разделят с Пикфорд.

Все пак би било изненада, ако Юнайтед остави Де Хеа, който беше избиран за играч на сезона в клуба четири пъти между 2013-а и 2018-а година, да напусне без пари след края на договора му. За 11 години в клуба испанецът спечели Висшата лига, Лига Европа, ФА Къп и Карабао Къп, както и три пъти Къмюнити Шийлд, като запази 168 „сухи“ мрежи в 495 мача.