Манчестър Юнайтед надви с 2:0 Нюкасъл във финала на Карабао Къп. Каземиро изведе напред "червените дяволи" в 33-ата минута. Маркъс Рашфорд удвои преднината шест минути след това.

Така Манчестър Юнайтед триумфира в Купата на Лигата и вдигна първи трофей в рамките на шест години.


 

Gulliver/GettyImages
96 снимки

"Червените дяволи" започнаха вихрено срещата. В първите секунди бе пратен дълъг пас към наказателното на Нюкасъл. Във втората минута пък добър пробив отляво завърши с опит за пас към Маркъс Рашфорд, но топката не стигна до звездата на Манчестър Юнайтед. В 5-ата минута пък Бруно Гимараеш бе близо до това да стреля, след като се включи на скорост в пеналтерията. Той обаче не успя да уцели топката. 

В 9-ата минута напрежението на "Уембли" се покачи. Диого Далот спря рейд на Сен-Максимен, а "свраките" заобиколиха рефера, който в крайна сметка показа жълт картон на бранителя от Манчестър Юнайтед. Четири минути след това Вегхорст успя да задържи топката във вътрешността на наказателното поле на Нюкасъл. Нидерландецът дори се обърна и стреля, но шутът му бе слаб и в средата на вратата - без никакви затруднения за Лорис Кариус, който улови комфортно.

Антони опита изстрел от сериозна дистанция в 16-ата минута, след като Рашфорд бе намерен с дълго подаване и върна към бразилеца. Той стреля извън наказателното поле, а топката отново не бе насочена достатъчно добре и не създаде проблеми на Кариус. В 24-ата минута пък "свраките" имаха претенции за игра с ръка на Фред, който беше в собственото си наказателно поле. 

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Минута по-късно Алмирон проби отдясно и прати центриране, за което скочи Фабиан Шер. Бранителят се сблъска тежко с Лисандро Мартинес, а топката прелетя високо над напречната греда. Около пет минути бяха отделени на Шер, който бе прегледан от медицинския щаб на Нюкасъл, все пак той успя да продължи игра.

Шон Лонгстаф проби отлично отдясно и прати пас по земята, който пресече цялата пеналтерия на "червените дяволи". Топката стигна до Ален Сен-Максимен, който бе на далечната греда. Той успя да излъже защитник на Манчестър Юнайтед и стреля, но топката бе избита от Де Хеа. След това и Бруно Гимараеш опита труден удар от въздуха, но топката мина високо над вратата. 

В 33-ата минута Люк Шоу прати остро центриране в наказателното поле на "свраките". Там Каземиро стигна първи до топката и я прати с глава в мрежата на Нюкасъл за 1:0! Ситуацията бе прегледана и за евентуална засада на полузащитника, но ВАР показа, че такава няма.

Шест минути след това и Маркъс Рашфорд порази вратата на Нюкасъл. Той бе намерен от Вегхорст отляво, а след това стреля. Топката рикошира и от крака на Свен Ботман, за да залъже Кариус, който не успя да се намеси. 

Минута преди да изтече редовното време на първото полувреме Дан Бърн бе близо до това да върне едно попадение. Той стреля с глава при центриране, но топката мина встрани от десния напречен стълб на вратата. Вут Вегхорст опита много мощен изстрел от сериозна дистанция, с който Кариус се справи отлично, избивайки топката над вратата си. 

Второто полувреме започна с още един шанс за "червените дяволи". Фред опита изстрел от сериозна дистанция, който мина до целта. В 53-ата минута Нюкасъл атакува добре, а офанзивните действия на "свраките" приключиха с центриране на Трипиър. 

Жоелинтон бе близо до гола в 68-ата минута. След добра комбинация на Нюкасъл, бразилецът шутира, но топката бе спряна от защитник на "червените дяволи". Четири минути след това Марсел Забитцер си пробва късмета с изстрел от сериозна дистанция. Топката обаче прелетя високо над напречната греда.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

В 80-ата минута тимът на Тен Хаг имаше нова възможност. При бърза атака Бруно Бернандеш опита да изведе Рашфорд, но след рикошет топката отиде в ръцете на вратаря. Четири минути след това Джейкъб Мърфи от Нюкасъл шутира извън наказателното поле, но тоав бе пореден пропилян шанс за "свраките", тъй като топката мина над вратата. Отново Мърфи отправи фалцов удар от сериозна дистанция, който Де Хеа само изгледа. За щастие на "червените дяволи" топката отново бе неточен.

Дълбоко в продълженията Нюкасъл удари гредата след намеса на Де Хеа, а пък секунди след това Бруно Фернандеш се озова сам срещу Лорис Кариус. Португалецът пожела да завършва сам, въпреки че имаше подкрепа от свои съотборници. Той опита да преодолее стража на "свраките", който обаче се намеси достатъчно добре, за да избие топката.

FT / МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - НЮКАСЪЛ 2:0

1:0 Каземиро 33'

2:0 Маркъс Рашфорд 39'

Съставите на двата отбора:

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа, 23. Люк Шоу, 6. Лисандро Мартинес, 19. Рафаел Варан, 20. Диого Далот , 18. Каземиро, 17. Фред , 8. Бруно Фернандеш, 21. Антони, 10. Маркъс Рашфорд, 27. Вут Вегхорст

Старши треньор: Ерик тен Хаг

Нюкасъл: 18. Лорис Кариус, 2. Кийрън Трипиър, 5. Фабиан Шер, 4. Свен Ботман, 33. Дан Бърн, 39, Бруно Гимараеш, 36. Шон Лонгстаф, 7. Жоелинтон , 24. Мигел Алмирон, 10. Ален Сен-Максимен, 9. Калъм Уилсън

Старши треньор: Еди Хау