Борнемут и Манчестър Юнайтед завършиха 2:2 в мач от 33-я кръг на Висшата лига. Попаденията за "черешките" бяха дело на Доминик Соланке и Джъстин Клуиверт, а за "червените дяволи" два гола отбеляза Бруно Фернандеш. Борнемут създаде голям брой положения и можеше още първото полувреме да води с разлика на своя съперник, но не успя да материалира превъзходството си и в крайна сменка двата отбора поделиха точките. След това равенство Манчестър Юнайтед е неме 7-и с актив от 50 точки, докато Борнемут остава 12-и с 42 пункта на сметката си.

Getty/Gulliver images
34 снимки

В 16-а минута Алехандро Гарначо допусна грешка в средата на терена, а топката достигна до Доминик Соланке, който прати на земята Уили Камбуала и подготви удара си, като шутира с десния крак, без да остави шанс на Онана да реагира - 1:0 за Борнемут.

В 18-а минута Маркъс Рашфорд показа добра техника и се освободи в опасна зона, като прати удара си встрани от лявата греда. Веднага след това Милош Керкез нахлу с топка в крака в противниковото наказателно поле и стреля в близкия ъгъл, но Онана внимаваше и успя да спаси.

В 21-а минута Луис Синистера премина през Диого Далот по елементарен начин и шутира по диагонала, но кълбото премина на сантиметри от левия страничен стълб на Манчестър Юнайтед. Десетина минути след това Далот отново не се справи по най-добрия начин, а Синистера нахлу в наказателното поле и върна към Райън Кристи, но неговият изстрел попадна точно в ръкавиците на Онана.

В 31-а минута Манчестър Юнайтед открадна топката в средата на терена и разви атака по десния фланг, а Бруно Фернандеш бе намерен на точката на дузпата, след което успя да изравни с топовен удар, а вратарят нямаше как да се намеси.

Малко след това Соланке демонстрира визията си върху играта и пусна извеждащ пас към Уатара, но ударът на последния не бе прецизен и пропусна от чиста позиция. Веднага след това Маркос Сенеси плъзна топката към Джъстин Клуиверт и сой се стрелна в наказателното поле, за да отправи великолепен изстрел в долния ляв ъгъл, правейки резултата 2:1 за Борнемут.

В 43-а минута Борнемут отново можеше да вкара, а играч на "черешките" бе непокрит и стреля с глава, като единствено напречната греда спаси Манчестър Юнайтед от ново попадение във вратата.

В четвъртата минута на добавеното време Джъстин Клуиверт профука огромна възможност. Той беше напълно непокрит и стреля от движение към долния десен ъгъл от няколко метра, но Андре Онана реагира превъзходно и отрази.

Малко след това Бруно Фернандеш опита късмета си с далечен удар, а топката описа впечатляваща парабола, преди да отскочи от напречната греда.

Първите 15-а минути не предложиха нищо особено, като двата отбора не успяха да създадат нищо опасна пред някоя от двете врати. В 64-а минута след получил се рикошет кълбото се отклони от ръката на Адам Смит, а арбитърът отсъди дузпа, която бе потвърдена и от ВАР. С изпълнението се нагърби Бруно Фернандеш, който бе категоричен и изпрати вратаря в грешния ъгъл - 2:2.

В края на двубоя главният арбитър отсъди дузпа за Борнемут след нарушение срещу Райън Кристи, но след преглед с ВАР бе взето решението, че фалът е извън наказателното поле и отсъждането за дузпа бе променено на пряк свободен удар.

До повече интересни ситуации не се стигна и двубоят завърши 2:2.

Стартови състави:

Борнемут: 1. Нето, 3. Милош Керкез, 25. Маркос Сенеси, 27. Илия Забарний, 15. Адам Смит, 10. Райън Кристи, 4. Люис Кук, 11. Данго Уатара, 17. Луис Синистера, 19. Джъстин Клуиверт, 9. Доминик Соланке

Манчестър Юнайтед: 24. Андре Онана, 29. Аарън Уан-Бисака, 5. Хари Магуайър, 53. Уили Камбуала, 20. Диого Далот, 37. Коби Мейну, 18. Каземиро, 10. Маркъс Рашфорд, 17. Алехандро Гарначо, 8. Бруно Фернандеш, 11. Расмус Хойлунд