Манчестър Юнайтед ще отбележи изумително постижение в мача срещу Евертън в неделя, след като ще запише четирихилядния пореден двубой, в който поне един играч от школата на клуба ще започне като титуляр.

Невероятната серия се простира в рамките на 82 г. и започва през октомври 1937 г., когато Том Менли и Джаки Уолзал взимат участие при загубата от Фулъм с 0:1. Оттогава насетне „червените дяволи" неизменно имат поне един футболист сред 11-те, излязъл от академията - факт, който сам по себе си говори достатъчно за работата с младите в Юнайтед.

Един от „диамантите" на Манчестър Юнайтед е Маркъс Рашфорд, който говори ласкаво за академията на клуба.

„Треньорите са много добри и са отговорни за може би 12 г. от развитието ти на футболист. И за тези години трябва да се превърнеш в играча на Манчестър Юнайтед, който те смятат. Ако трябва да опиша академията с три думи, това ще са: растеж, дисциплина и бъдеще. Постоянно израстваш. Играчите постоянно идват и стават все по-добри и по-добри", каза Рашфорд.

Мениджърът Оле Гунар Солскяр също коментира тази 82 г. серия и увери, че докато той е начело, тя ще продължи. „Това е нещо, с което сме горди и е в нашето ДНК. Този клуб е създаден с местни играчи и такива, произлезли от школата и се гордеем с това. Тези играчи знаят какво означава това и с наясно какво е необходимо, за да си в този клуб", каза норвежецът. /БГНЕС