32-годишният дефанзивен полузащитник на Манчестър Юнайтед, Каземиро, може да стане част от турския гранд Галатасарай, според информация на турския инсайдер Гала Хабер в социалната мрежа Х.

Турският клуб е получил предложение за Каземиро чрез мениджери и вече обмислят възможността за неговия трансфер. Манчестър Юнайтед, от своя страна, се стреми да продаде бразилския футболист възможно най-скоро. Основната причина за това е, че клубът планира да подсили състава си с халфа Адриен Рабио, който в момента е свободен агент.

Каземиро подписа с Манчестър Юнайтед през лятото на 2022 г. и оттогава е участвал в 87 мача за клуба във всички турнири, като е отбелязал 12 гола и е направил 9 асистенции. Договорът му с клуба е в сила до лятото на 2026 г., а пазарната стойност на играча, според Transfermarkt, е около 20 милиона евро.

Съобщението идва в контекста на наскоро извършен трансфер на Виктор Осимен, който пристигна в Турция, за да подпише с шампионите. Според информацията, треньорът на Манчестър Юнайтед, Ерик тен Хаг, е променил решението си относно Каземиро, което добавя допълнителен интерес към възможния трансфер.