Тъй като собствеността на Манчестър Юнайтед все още е под въпрос, остава известна несигурност около клуба. Въпреки това, всички участващи страни ще одобрят нов договор за Ерик тен Хаг, независимо от резултата от преговорите за придобиване на клуба от семейство Глейзър.

Тен Хаг спечели много суперлативи, тъй като продължава да се радва на значителен успех през първия си сезон начело на клуба. През февруари той спечели първия трофей на Манчестър Юнайтед от шест години, вдигайки Купата на Карабао, докато "червените дяволи" продължават да се борят за спечелването на ФА Къп и Лига Европа.

Кандидатите засилват усилията си да купят Манчестър Юнайтед, като най-богатият човек във Великобритания сър Джим Ратклиф и представители, работещи за катарския шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани, провеждат срещи тази седмица с висши хора от йерархията на Юнайтед относно следващите стъпки от процеса. Според Daily Mirror и двете страни са съгласни, че Тен Хаг е човекът, който ще върне миналата слава на "червените дяволи" и би бил готов да удължи тригодишния договор, който подписа през 2022 г.