Манчестър Юнайтед е постигнал споразумение с ръководството на норвежкия Мьолде да плати компенсация от още 7,2 милиона паунда, ако вземе решение да назначи Оле Гунар Солскяер за постоянен мениджър на отбора след края на настоящия сезон.

Солскяер бе назначен за временен мениджър на „червените дяволи“ до края на настоящата кампания, като замени Жозе Моуриньо на поста.

Смята се, че основната цел на Манчестър Юнайтед е да вземе Маурисио Почетино от Тотнъм за следващия сезон.

Изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд е искал да се застрахова, ако Почетино не дойде на „Олд Трафорд“ и за това се е разбрал с Мьолде за условията, при които Солскяер може за постоянно да бъде назначен за мениджър на „червените дяволи“.

Манчестър Юнайтед ще плати неустойка на Мьолде, в размер на 1.8 млн. паунда за Оле Гунар Солскяер. "Червените дяволи" назначиха 45-годишния специалист за мениджър на тима от "Олд Трафорд" с договор до края на сезона, часове след като уволниха Жозе Моуриньо.

Солскяр този месец е сключил нов договор с норвежкия клуб, но в контракта е била вписана клауза, позволяваща му да премине безпрепятствено да се върне на "Олд Трафор" срещу определена сума.

Съдбата отреди: Първият мач на Солскяер е срещу бившия му клуб