Отборът на Манчестър Юнайтед е отменил годишната церемония за Играч на годината на клуба след най-лошия си сезон във Висшата лига, твърди „Mirror“. Юнайтед провежда събитието в края на сезона повече от десетилетие, за да отдаде почит на играчите в клуба на ниво първи отбор и младежи. Гала вечерята, която винаги се провежда на „Олд Трафорд“, обикновено е насрочена за последните две седмици от сезона, но тази година няма да се проведе.

Разбираемо е, че играчите на Юнайтед са били твърде разочаровани, за да проведат събитието. Твърди се, че футболистите са се почувствали неудобно да организират тези награди, поради което шефовете на клуба са решили напълно да отменят събитието.

26 снимки

Разочароващата кампания на Юнайтед във Висшата лига не им позволи да се класират за топ 4 и да участват в Шампионската лига през следващия сезон. Докато големите им съперници Манчестър Сити и Ливърпул се борят за титлата, Юнайтед отчете най-ниския си сбор от точки в ерата на Висшата лига.

През сезона беше уволнен и Оле Гунар Солскяер и временно заменен от Ралф Рангник, въпреки че германецът също не успя да вдигне отбора на крака. Всичко това се разигра на фона на протести от страна на феновете на „червените дяволи“ срещу американските собственици на клуба от семейство Глейзърс.

Събитието обикновено е едно от най-големите в календара на Юнайтед и на него присъстват множество от най-големите легенди на клуба, включително легендарния мениджър Сър Алекс Фъргюсън. Юнайтед все пак провежда анкета сред фенове, които да гласуват за своя играч на годината и обмислят как да връчят наградата на победителя, макар да няма официална церемония.

„Червените дяволи“ завършват сезона в неделя с гостуване на Кристъл Палас, като се нуждаят от победа, за да си осигурят шестото място и участие в Лига Европа, за да избегнат изпадане чак до Лигата на конференциите. Новият мениджър на Юнайтед Ерик тен Хаг ще бъде на „Селхърст Парк“, за да геда отбора, преди официално да започне работата си на „Олд Трафорд“ идния понеделник.