Манчестър Юнайтед и Лийдс завършиха 2:2 на "Олд Трафорд" в отложен мач от 8-я кръг на Висшата лига. Головете за "червените дяволи" бяха дело на Маркъс Рашфорд и Джейдън Санчо, а за гостите точен бе Уилфред Нонто, докато Рафаел Варан си отбеляза автогол. С това равенство Манчестър Юнайтед е вече 3-и с актив от 43 точки, докато Лийдс е на 16-а позиция с 19 пункта на сметката си.

Още във втората минута  Бруно Фернандеш загуби лесно топката, а Патрик Бамфорд направи чудесно двойно подаване с Уилфред Нонто, който успя с прецизен удар по тревата, да преодолее Де Хеа и да открие резултата - 1:0 за Лийдс.

В 8-а минута Луис Синистера не успя да продължи срещата, след като получи контузия и бе принудително заменен от Крисенсио Самървил. Само три минути след това гостите отново можеха да отбележат, след като Джак Харисън центрира отляво, а Паскал Струик бе на чудесна позиция, но не успя да нанесе добър удар, а Де Хеа изби от голлинията. Малко след това след центриране, отскочилата топка попадна в Марсел Забицер, който опита изстрел от въздуха, но бе безкрайно неточен. 

92 снимки

В 18-а минута Александър Гарначо получи страхотен пас от Бруно Фернандеш, а младият играч овладя и стреля по посока на вратата на Лийдс, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Мелие. Пет минути след това пред гостите се появи нов проблем, след като Паскал Струик не се чувстваше добре и поради контузия на главата бе принудително заменен от Жуниор Фирпо.

Александър Гарначо остана очи в очи с вратаря на Лийдс в 27-а минута, като нападателят премина добре покрай стража на противника, но не успя да завърши, след като Вьобер изчисти пред голлинията. По-малко от 120 секунди след тази ситуация Рафаел Варан се бе включил в нападание и отправи удар с глава от трудна позиция, но Мелие внимаваше и успя да улови. В 31-а минута Марсел Забицер овладя топката извън наказателното поле и направи чудесен изстрел, но вратарят на Лийдс отново бе на място и изби със сетни сили в корнер.

В четвъртата минута на продължението за първото полувреме Фред връхлетя върху отскочила топка след изпълнение на корнер, но опитът на бразилеца бе разочароващ. 

В 49-а минута Лийдс организира чудесна атака на левия фланг, след което топката бе центрирана, но Рафаел Варан нескопосано я отклони в собствената си врата - 2:0 за Лийдс.

В следващите 10 минути Манчестър Юнайтед владееше топката, а Лийдс се прибра в своята половина, но "червените дяволи" не успяваха да създадат чисто голово положение. В 62-а появилият се като резерва Пелистри отклони за Диого Далот, който центрира чудесно в наказателното поле, а там Маркъс Рашфорд се извиси във въздуха, нанасяйки удар с глава и не остави шансове на Мелие да реагира - гол за Манчестър Юнайтед.

В 65-а минута Брендън Арънсън изпълни свободен удар от средно разстояние, намирайки левия страничен стълб, а Де Хеа не успя да реагира - късмет за Манчестър Юнайтед. В 70-а миунта Джейдън Санчо получи добра топка в наказателното поле, а английският национал отправи чудесен изстрел с десния крак, при който Мелие не бе достатъчно съобразителен и топката се озова зад него - 2:2.

В 77-а минута отново Маркъс Рашфорд бе намарен в наказателното поле, а нападателят стреля от упор с глава, но този път стражът на Лийдс реагира превъзходно и направи бляскаво спасяване. Бруно Фернандеш отправи добър удар в близост до границата на наказателното поле и изненада вратаря, но опитът на португалеца профуча над напречната греда.

В първата минута на добавеното време на срещата Фред получи от Маркъс Рашфорд и бразилецът не се поколеба да стреля с левия си крак от дистанция, но опитът бе право в центъра на вратата, а Мелие бе добре пласиран и улови спокойно.

До края на мача повече чисти голови положения нямаше и въпреки натиска на Манчестър Юнайтед, Лийдс успя да оцелее и да си тръгне с точка от визитата си на "Олд Трафорд".

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа, 23. Люк Шоу, 6. Лисандро Мартинес, 19. Рафаел Варан, 20. Диого Далот, 17. Фред, 15. Марсел Забицер, 49. Алехандро Гарначо, 8. Бруно Фернандеш, 10. Маркъс Рашфорд, 27. Вут Вегхорст

Лийдс: 1. Илан Мелие, 21. Паскал Струик, 39. Максимилиан Вьобер, 5. Робин Кох, 2. Люк Ейлинг, 28. Уестън МакКени, 12. Тайлър Адамс, 29. Уилфред Нонто, 11. Джак Харисън, 23. Луис Синистера, 9. Патрик Бамфорд