Ръководството на Манчестър Юнайтед е идентифицирало девет потенциални кандидати за наследник на настоящия си мениджъра Ерик тен Хаг. Бъдещето на нидерландеца на „Олд Трафорд“ никак не е сигурно, като в момента „червените дяволи“ заемат шесто място във временното класиране на Висшата лига.

По-рано през седмицата се появи информация, че селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е основен кандидат на новия съсобственик сър Джим Ратклиф да замени Тен Хаг начело на отбора, но 53-годишният специалист обяви, че няма да разговаря с никакви клубове, докато не премине Европейското първенство в Германия през лятото.

Макар към момента Ратклиф да оказва подкрепата си към нидерландеца, резултатите на Тен Хаг компрометират оставането му на „Олд Трафорд“. Според ESPN, цели девет имена в момента се разглеждат от Юнайтед като негов потенциален наследник.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Опциите включват бившия мениджър на Челси и Брайтън Греъм Потър, настоящият треньор на Брайтън Роберто Де Дзерби, както и мениджъра на Брентфорд Томас Франк. В списъка попада и наставникът на Байерн Мюнхен Томас Тухел, който ще си тръгне след края на сезона и бившия предводител на Уулвърхемптън Жулен Лопетеги.

Легендата на Реал Мадрид Зинедин Зидан, треньорът на Спортинг Лисабон Рубен Аморим и селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман допълват този списък. Изданието пиши обаче, че не е изключено Юнайтед да предприеме и амбициозен подход на мениджъра на Тотнъм Ангелос Постекоглу.

След пристигането на сър Джим Ратклиф в Манчестър Юнайтед, клубът назначи нов изпълнителен директор в лицето на Омар Берада от Манчестър Сити и работи за назначаването на нов спортен директор в лицето на Дан Ашуърт от Нюкасъл.