Мейсън Маунт е на ръба да напусне Челси и според различни публикации той вече е договорил личните си условия с Манчестър Юнайтед, за да премине на "Олд Трафорд". Искането на Челси от 70 милиона паунда обаче беше основна пречка, тъй като "червените дяволи" не вярват, че играчът струва толкова много.

Според The ​​Sun Хари Магуайър, който трябва да напусне клуба през лятото, може да бъде използван за понижаване на исканата цена, тъй като английският национал се оценява на около 30 милиона паунда. Новият мениджър на Челси Маурисио Почетино се опита да подпише със защитника, докато беше в Тотнъм, но президентът Даниел Леви не беше убеден, че това ще е добро попълнение.

Ако Юнайтед принуди Магуайър да напусне, тогава "червените дяволи" трябва да платят половината от заплатата му, която възлиза на 10 милиона паунда. Централният защитник изостана от Рафаел Варан, Лисандро Мартинес и Виктор Линделоф в ротацията на Ерик тен Хаг и е нетърпелив да търси ново предизвикателство, където да получи повече минути на терена.