Манчестър Юнайтед продължи преследването с градския съперник от Сити, след като спечели с 4:1 домакинството на Нюкасъл на „Олд Трафорд“ от 12-ия кръг на Висшата лига. По този начин „червените дяволи“ продължиха серията си без поражение на „Олд Трафорд“ на 38 двубоя и бе изравнен рекорда от времето на сър Алекс Фъргюсън.

Във вечерта на завръщанията на „Олд Трафорд“ Пол Погба започна като титуляр, след като бе извън терените от края на септември. Златан Ибрахимович се появи в игра в 77-та минута, след като седем месеца се възстановяваше след операция на дясното коляно.

Нюкасъл поведе в резултата в 14-та минута, когато Йедлин центрира в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Виктор Линдельоф се подхлъзна и това позволи на Дуайт Гейл да стреля, топката срещна десния стълб на вратата на Давид де Хеа и влетя в нея.

Маркъс Рашфорд отправи хубав далечен удар, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Роб Елиът.

Нюкасъл организира много опасна контраатака в 18-та минута, която бе завършена с удар от дистанция на Джейкъб Мърфи, но Давид де Хеа спаси без проблеми.

Шелви пусна отличен извеждащ пас към Мърфи в 19-та минута, но след удара му топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Де Хеа.

Манчестър Юнайтед успя да изравни резултата в 37-та минута, когато Пол Погба сложи топката на главата на Антони Марсиал, който вкара във вратата на Роб Елиът.

Мърфи се опита да изненада Де Хеа с далечен удар в 39-та минута, но той бе слаб и вратарят успя да спаси.

Ашли Йънг центрира в наказателното поле на Нюкасъл в 40-та минута, след което Хоселу за малко не си вкара автогол, но успя да избие топката над напречната греда в корнер.

Шелви отправи далечен, но слаб удар в 44-та минута и Де Хеа направи рутинно спасяване.

Футболистите на Манчестър Юнайтед имаха претенции за дузпа в 45-та минута, когато Ашли Йънг центрира в наказателното поле на Нюкасъл, където Киърън Кларк задържа Ромелу Лукаку за фланелклата. Защитникът на „свраките“ почти съблече белгийския нападател, но съдията Крейг Поусън прецени, че няма основание да свири дузпа за „червените дяволи“.

Манчестър Юнайтед направи пълен обрат в срещата в първата минута на добавеното време, когато Ашли Йънг центрира в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Крис Смолинг бе оставен непокрит и с глава вкара топката във вратата на Роб Елиът.

В заключителните секунди на първата част Айзък Хейдън направи много добър пробив, навлезе в наказателното поле на Манчестър Юнайтед и излезе сам срещу Де Хеа, след което стреля, но вратарят спаси. След това при добавката Гейъл пропусна да изравни резултата.

Антони Марсиал направи много сериозен пропуск в 50-та минута.

Все пак Манчестър Юнайтед реализира трети гол в 54-та минута, когато, който центрира в наказателното поле на Нюкасъл, където Маркъс Рашфорд свали с глава към Пол Погба, който отблизо вкара в опразнената врата.

Джейкъб Мърфи отправи много хубав удар в 67-та минута, но Де Хеа се намеси и изби в корнер.

Манчестър Юнайтед реализира четвърто попадение в 70-та минута, когато Хуан Мата направи двойно подаване с Лукаку, който изскочи сам срещу Роб Елиът и го разстреля.

Златан Ибрахимович направи дългоочакваното си завръщане в игра за Манчестър Юнайтед в 77-та минута, като влезе на мястото на Антони Марсиал.

Ибрахимович можеше да вкара гол в 90-та минута, но ударът му бе отразен от Роб Елиът.

Вратарят на Нюкасъл направи ново спасяване в 90-та минута, когато спаси удара с глава на Маруан Фелайни.

След този успех Манчестър Юнайтед запази втората си позиция и е с 26 точки, докато Нюкасъл е единадесети с 14 точки.