Манчестър Юнайтед си осигури класирането в Топ 4, след като спечели прекия мач с Лестър Сити при визитата на „Кинг Пауър Стейдиъм” с 2:0. Първият гол дойде в 69-ата минута, когато Бруно Фернандеш от дузпа бе точен, а в 97-ата Джеси Лингард оформи крайния резултат. По този начин попаденията отнеха изцяло надеждите на „лисиците” за класиране в Шампионска лига през новия сезон.

По този начин воденият от Брендън Роджърс отбор претърпя пълен крах след рестарта на футбола на Острова, като дотогава Лестър бе считан едва ли не за „сигурен” трети в крайното класиране, но серия от неудачни резултати в последствие изхвърлиха отбора от първата четворка и така тимът ще играе за Лига Европа.


Мениджърът на домакините Брендън Роджърс беше направил три промени в сравнение с мача с Тотнъм. Хамза Чъдури, Марк Олбрайтън и Келечи Ихеаначо бяхатитуляри за сметка на Айосе Перес, Харви Барнс и Райън Бенет.

Аарън Уан-Бисака се завърна отдясно на отбраната на Манчестър Юнайтед, като това бе единствената корекция в състава на Оле Гунар Солскяер. 

Манчестър Юнайтед стартира по-енергично в опита си да намери очертанията на вратата, пазена от Шмайхел, но в началните минути датчанинът нямаше сериозна работа за вършене. В 11-ата минута гостите създадоха нападение отляво, а Маркъс Рашфорд центрира към наказателното поле за Мейсън Грийнууд. Той стреля с глава, но неточно.

30 снимки

Първият шанс за Лестър дойде в 14-ата минута. Тогава Неманя Матич допусна сериозна грешка на границата на наказателното си поле чрез Матич. Топката бе подадена от Ндиди към Тилеманс, който шутира мощно към вратата на Де Хеа, ала топката прелетя над напречната му греда. Три по-късно Марк Олбрайтън стреля силно по диагонала, но колкото силно, толкова и неточно.

В 25-ата минута Джъстин изнесе по прекрасен начин към Ихеаначо. Лестър направи скоростна контраакция, оставяйки трима на двама, но нигериецът реши да отиграва самостоятелно и стреля анемично. Давид де Хеа не се намеси добре и изпусна топката, а Варди притича да я добие, но последва спасяване на испанеца, след което страничният рефер вдигна флага си, след като англичанинът бе в засада. В 32-ата минута Фернандеш отбеляза гол, който бе отменен. Пол Погба прехвърли отбраната на Лестър и намери Фернандеш, който вкара гол, но португалецът избърза с притичването си и бе в засада. В 34-ата минута Ихеаначо комбинира с Тилеманс на границата н анказателното поле, а белгиецът стреля по земя с десния крак, като топката мина опасно близо край страничния стълб на Де Хеа, който не реагира пак адекватно и извади късмет.

В самия край на първата част Марсиал бе намерен в наказателното поле на Лестър и след завъртане шутира с левия крак, но ударът му бе блокиран и топката отиде в корнер. Последва разбъркване в наказателното поле на Лестър и Рашфорд стреля силно с десния крак, но Шмайхел парира удара му.

Джейми Варди прати топката в сглобката на вратата след центриране от Тилеманс от пряк свободен удар в 60-ата минута на срещата, но гол не падаше. В 68-ата минута Уес Морган и Джони Еванс взаимно фаулираха Марсиал в наказателното поле на Лестър и Мартин Аткинсън отсъди дузпа. Бруно Фернандеш би по земя в долния десен ъгъл на Шмайхел, който отиде в другия ъгъл и Юнайтед откри - 1:0.

В 83-ата минута Демарай Грей стреля по диагонала, а топката се отби в крака на Магуайър, прелитайки встрани, но реферът Мартин Аткинсън "подпря" гостите и отсъди аут за Юнайтед. В четвъртата минута на добавеното време Джони Еванс влезе зловещо в краката на МакТоминей и реферът му показа директен червен картон.

Дълбоко в добавеното време безумна проява на Каспер Шмайхел донесе втори гол за гостите. Вратарят тръгна да "лъже" с топка в крака Лингард, който му взе топката и не пропусна в опразнената врата - 2:0. Това бе и последното по-интересно нещо в срещата, като голямата вест е, че "червените дяволи" се завърнаха в групите на Шампионската лига.


Лестър: Шмайхел, Морган, Еванс, Джъстин, Томас, Ндиди, Тилеманс, Чаудри, Олбрайтън, Варди, Ихеаначо

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Уилямс, Погба, Матич, Гийнууд, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал