Отборът на Манчестър Юнайтед е постигнал принципно споразумение с Локомотив Москва за Ралф Рангник, който да стане новият мениджър временен мениджър на „червените дяволи“.

Очаква се още този уикенд да бъде подписан договора с германеца, който да застане начело на тима до края на сезона. След това Рангник ще остане като консултант в клуба за още две години. „Sky Sports“ пише, че вице-президентът на Юнайтед Ед Уудуърд лично е настоял за тези допълнителни две години, като се има предвид нивото на опита на Рангник. На „Олд Трафорд“ силно вярват, че бившият треньор на РБ Лайпциг ще предложи ценна информация и ресурс за отбора след края на сезона.

Единствено сега остана Рангник да получи разрешение за работа на Острова, преди да може да подпише официално с Юнайтед.

По тази причина Майкъл Карик ще води отбора за неделния мач от Висшата лига срещу Челси. Бившият полузащитник беше назначен временно на длъжността мениджър на първия тим, докато Юнайтед се опита да назначи временен наставник до края на сезона след уволнението на Оле Гунар Солскяер миналата неделя.

На „Олд Тряфорд“ планират да назначат постоянен мениджър след края на сезона, кто фаворит за поста остава треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино, като наставникът на Аякс Ерик тен Хаг е определян като резерван варинат при провал с евентуалното назначение на аржентинеца.