Манчестър Юнайтед може да не е виждал титла в Англия от пет години, но това не му пречи всеки сезон да увеличава мащабно сметката си за заплати на играчи. След като през миналата кампания "червените дяволи" станаха първият тим, който плаща по четвърт милиард като възнаграждения на играчите си годишно, сега те ще минат още една психологическа граница. 

Очакваният финансов доклад на "Делойт" за финансите на "Олд Трафорд" се очаква да покаже, че клубът ще мине или поне ще доближи максимално границата от 300 млн. паунда общо годишно възнаграждение на състава. И ще е пръв по този показател във Висшата лига. 

В данните за финансовия отчет ще влезе заплатата на Алексис Санчес. Чилиецът е с най-много пари от всички играчи не просто в Юнайтед, но и в цялата Висша лига със своите 505 хил. паунда седмично. Освен това ще се включат и задействаните допълнителни бонуси за футболистите заради завоюваното второ място. 

Разбира се, тези мащабни разходи се позволяват заради още по-огромните приходи на отбора. Очаква се постъпленията на "червените дяволи" да надхвърлят 600 млн. паунда само в рамките на последните 12 месеца, което ще е рекордно постижение в Премиършип.