Манчестър Юнайтед навлиза в нова криза след поредната загуба този уикенд срещу Уест Хем, с което тимът се озова на 14-то място във Висшата лига със само 11 точки от 9 мача. След като бе удължен договорът му това лято след спечелването на Купата на ФА Kyp, Ерик тен Хаг вече е под сериозен натиск. Новото ръководство на Юнайтед, оглавено от Омар Берада – бивш директор на футболния отдел на Манчестър Сити и с минало в Барселона – разглежда възможността за привличане на Шави Ернандес като потенциален наследник на нидерландеца.

Според съобщенията, Шави обмисля офертата, но е изразил желание да работи с екип от известни бивши играчи на Юнайтед, за да постигне стабилност и да върне клуба към корените му. Засега няма потвърдени имена за потенциални помощници, но това би могло да бъде част от стратегия за възраждане на отбора и връщането му към успехите.

Интересът около Шави нарасна допълнително, когато се появи лична снимка, на която неговият син носи фланелка на Манчестър Юнайтед, което предизвика вълна от коментари и надежда сред феновете за положителна промяна. Тази снимка може би е знак за по-сериозно развитие в дискусиите между Шави и ръководството на „червените дяволи“.