Манчестър Юнайтед постигна първа победа над Уулвърхемптън от 2012-а година, след като го победи с 1:0 в преиграването на мача им от третия кръг за ФА Къп и по този начин продължи в най-старата футболна надпревара. „Червените дяволи” трябваше да чакат до 67-ата минута, когато Антони Марсиал пусна пас за Хуан Мата след ужасяваща грешка на отбраната на „вълците” и опитният халф наказа Джон Руди, за да донесе успеха за Ман Юнайтед. По-лошата новина за Оле Гунар Солскяер и феновете на тима е, че влезлият като резерва Маркъс Рашфорд излезе контузен в 79-ата минута и остава под въпрос за предстоящото голямо дерби срещу Ливърпул на „Анфийлд”.

В следващия кръг Манчестър Юнайтед ще гостува на победителя измежду Уотфорд и Транмиър Роувърс.

Оле Гунар Солскяер направи три промени в своя отбор от последния успех над Норич Сити с 4:0 във Висшата лига в събота. Мейсън Грийнууд замени Маркъс Рашфорд, който бе на пейката, а Дан Джеймс започна за сметка на Андреас Перейра. Давид Де Хеа бе оставен да почива, като на вратата започна Серхи Ромеро.

Нуно Ешпирито Санто коригира само една позиция на терена си, залагайки на най-доброто, с което имат „вълците”. Джон Руди замени Руи Патрисио на вратата след равенството – 1:1, с Нюкасъл в събота.

Уулвс стартира по-уверено, но в третата минута Ман Юнайтед можеше да открие резултата, но само блестящата намеса на Джон Руди спря Дан Джеймс да отбележи. Хуан Мата прехвърли с чудесен пас отбраната на „вълците” за уелсеца, който пое и тръгна да задминава Руди, но стражът на гостите спря устрема му и прати топката в ъглов удар. Две по-късно Раул Хименес стреля по диагонала, но встрани от вратата на Ромеро.

В осмата минута Раул Хименес получи топката в наказателното поле от Адама Траоре. Мексиканецът финтира прекрасно Брандън Уилиямс и Хари Магуайър и стреля с левия крак, но Ромеро се намеси и спаси. Уулвс излезе напред в резултата след девет минути игра, а точен бе Педро Нето. Домакините действаха безобразно при изнасяне на топката, след като Фред нацели Неманя Матич в опит за пас, а Хименес се пребори с капитана Хари Магуайър и пусна за Нето. Той стреля и преодоля Ромеро, но реферът Кевин Френд бе посъветван от ВАР, който маркира игра с ръка на Хименес и попадението бе отменено.

24 снимки

Неманя Матич трябваше да чисти топката от пред голлинията си, след като тя параболично летеше след въздушен дуел към вратата на Ромеро, който бе излязъл напред, но сръбският халф я прати в корнер в 23-ата минута. Четири по-късно пък Руди трябваше да прави спасяване, за да не допусне гол след удар на Хуан Мата и го направи успешно.

Пореден дълъг пас в наказателното поле на "вълците" се случи в 42-ата минута за Дан Джеймс. Той се оказа сам-самичък срещу Руди и стреля с левия крак, но с гърдите гологлавият страж на Уулвс парира топката. Втората част стартира с добро разиграване от домакините в 51-ата минута, а Даниел Джеймс стреля силно с левия от границата на наказателното поле, но край левия страничен стълб на Джон Руди. 

Брутална грешка на тримата централни бранители на Уулвърхемптън доведе до гол за Манчестър Юнайтед. Точен за домакините бе Хуан Мата, който откри резултата в 67-ата минута след ужасяващо подреждане на триото в центъра на отбраната, изградено от „вълците”. Антони Марсиал пусна по земя за Хуан Мата, чиято позиция бе достатъчно комфортно покрита от капитана Конър Коуд. Испанският халф притича и отблизо пусна край Руди за 1:0.

Много неприятна новина дойде за Оле Гунар Солскяер и феновете на Юнайтед, след като в 79-ата минута Маркъс Рашфорд напусна контузен. Английският нападател влезе като резерва в 63-ата минута, заменяйки Дан Джеймс, но близо четвърт час по-късно в единоборство нарани глезена си и не можа да продължи игра. На негово място влезе Дан Джеймс. 

До края на мача гостите не успяха да създадат кой знае какви опасности към вратата на Серхи Ромеро, като натискът им беше хаотичен и по този начин "червените дяволи" се класираха към четвъртия кръг за ФА Къп.

Стартовите състави на двата отбора:

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Уилиямс – Матич, Фред, Мата – Джеймс, Марсиал, Грийнууд

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Уулвс: Руди – Дендонкер, Коуди, Саис, Дохърти – Моутиньо, Невеш, Джони – Траоре, Нето, Хименес

Мениджър: Нуно Ешпирито Санто.