Джеси Лингард е един от четиримата играчи в списъка на Манчестър Юнайтед, на които ще им бъдат предложени нови договори през този сезон. 28-годишният английски национал реализира победния гол срещу Уест Хем в неделя.

Лингард бе свързан с напускане на „Олд Трафорд“, след като впечатли под наем именно при „чуковете“ през втората половина на миналия сезон. Той обаче ще бъде възнаграден с нов контракт заради отличната си за форма през 2021 година.

Според Фабрицио Романо Юнайтед е в пряк контакт с Лингард и баща му, които са започнали преговори през последните седмици. Клубът се надява, че може успешно да удължи договора му, въпреки че първоначалното предложение на клуба беше отхвърлено от Лингард и неговите представители. Сега обаче се твърди, че мениджърът Оле Гунар Солскяер е говорил директно с Лингард за нов договор и му е заявил, че има бъдеще в клуба.

Другите играчи в този списък са Бруно Фернандеш, Люк Шоу и Пол Погба. Договорът на последния, също като на Лингард, изтича в края на този сезон, но има надежда, че той ще съгласува условията си и ще остане в клуба.

Той е свързан с трансфер в Пари Сен Жермен, Ювентус и Реал Мадрид, но след като впечатли с формата си от началото на сезона, сега той се приближава към оставането си. Погба започна във всеки от първите шест мача на Юнайтед във всички турнири през тази кампания.

Лингард и Погба съставляват общо петима играчи на Юнайтед, чиито договори изтичат през лятото на 2022 година, като останалите са вратарят Лий Грант, полузащитника Хуан Мата и нападателят Единсон Кавани.

Левият бек Люк Шоу също ще бъде възнаграден с нов договор заради формата си през последните 12 месеца, като настоящото му споразумение изтича през 2023 година и има възможност за удължаването с още една година.

Бившият защитник на Саутхемптън не е пропуснал и минута досега този сезон, след като през лятото игра за Англия на Европейското първенство.

Последният в списъка е плеймейкърът Бруно Фернандеш, който все още има повече от три години от настоящия си договор, който подписа, когато се присъедини към клуба през януари 2020 година.

Неговият контракт също има възможност да бъде удължен автоматично с една година, но „червените дяволи“ са готов да му предложат при подобрени условия, които включват и увеличение на заплатата му.

Португалският национал също започна във всеки мач през този сезон, вкарвайки четири гола и асистирайки веднъж в първите шест мача от сезона.