Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър изненадващо попадна в групата на „червените дяволи“ за финала в Лига Европа срещу Виляреал. Мачът е в сряда от 22:00 часа в Гданск. Английският бранител лекува контузия от известно време насам и преди дни мениджърът Оле Гунар Солскяер обяви, че няма шанс той да бъде на линия за големия мач. Днес обаче Магуайър се качи на самолета за Полша.

Все пак той не е готов на 100% и е под сериозна въпросителна дали изобщо ще вземе участие, като за него ще се решава в последния момент. Аут е Антони Марсиал, който вече втори месец е с травма.

Самият Магуайър пък заяви, че е доволен от развитието на тима, но смята, че е време за следващата крачка - завоюването на трофеи. Отборът от „Олд Трафорд“ завърши втори във Висшата лига, след като година по-рано остана трети.

„Второто място не е достатъчно. Нужно е да станем по-добри и трябва да започнем да печелим титли от Висшата лига. Убеден съм, че останалите момчета от клуба ще се съгласят“, сподели Магуайър в интервю за Гари Невил, публикувано в канала му „The Overlap“.

„Смятам, че се развиваме. Даже сме в много добра форма, но серията на Манчестър Сити е изключителна. Трябва да им го признаем. Самите ние изпуснахме много точки по глуповат начин. Знаем, че можем да се справяме по-убедително и е нужно да сме по-безмилостни към съперниците. Необходимо е в дербитата да вярваме повече в себе си, за да можем да спечелим“, сподели още защитникът. 

Магуайър говори и за трансфера си от Лестър при „червените дяволи“ за 87 милиона евро през лятото на 2019 година.

„Година по-рано говорих с нашия президент и той ми призна, че Манчестър Юнайтед има интерес. „Остани още един сезон при нас и ще те пусна“, бяха неговите думи. После се появи и Манчестър Сити, но аз знаех, че ще избера Юнайтед. Да, имах среща с Хосеп Гуардиола. Говорихме си за успехите на отбора му. Но аз израснах, гледайки срещите на Манчестър Юнайтед и вътре в себе си бях решил, че ще отида там. А и този клуб ме искаше в продължение на 12-15 месеца. Това показа колко много вярваха в мен“, каза още Магуайър.