Манчестър Юнайтед информира Мейсън Грийнууд, че няма да му позволи да тренира с отбора до края на сезона. Преди месец стана ясно, че полицията е затворила случая по обвинението на футболиста в опит за изнасилване и телесна повреда на бившата си приятелка Хариет Робсън. От клуба обаче заявиха, че възнамеряват да проведат собствено разследване.
 
21-годишният халф бил уведомен, че няма да може да се върне към тренировки, а вътрешното разследване едва ли ще приключи преди лятото.
 
Отбелязва се, че през последните седмици Грийнууд е провел обширни разговори с ръководството на Юнайтед, по време на които играчът е подчертал желанието си да се завърне възможно най-скоро, както и да остане в клуба, с който има договор до 2025 г.
 
От Манчестър Юнайтед обаче няма да избързват с решението и продължават да проучват внимателно обстоятелствата около ареста му и поведението на играча извън терена.
 
От клуба разбират, че вземането на противоречиво решение може да повлияе на резултатите на отбора в последната част от сезона и не искат да поемат рискове.