Надеждите на Брентфорд, че ще има на разположение за домакинския мач срещу Манчестър Ю двама от контузените си играчи не се оправдаха. Кевин Шаде и Итън Пинок вече тренират със състава, на не изглежда, че ще могат да играят, макар да се очакваше да са здрави. Мачът между Брентфорд и Манчестър Ю може да гледате по DIEMA SPORT 2 от 22:00.

"Кевин Шаде вече тренира с отбора през последните две седмици, изглежда по-добре, но все още е твърде рано да участва утре. Итън Пинок напредва добре, но също все още е твърде рано. И двамата вървят в правилната посока“, каза Франк.

Централният защитник на Брентфорд Итън Пинок се бори с контузия в глезена. 30-годишният полузащитник пострада при победата на тима си над Уулвърхямптън на 10 февруари. Мениджърът на клуба Томас Франк бе обявил, че бранителят ще бъде възстановен след паузата за мачове на националните отбори.

През седмицата Брентфорд е домакин на Брайтън и Хоув Албиън, а три дни по-късно ще се изправи срещу Астън Вила. Мениджърът Томас Франк заяви, че шансовете на Пинок и Шаде да участват в тези мачове "ще бъдат малки".

И останалите новини не бяха много оптимистични за Брентфорд. По думите на Томас Франк капитанът Кристиан Норгаард "напредва" във възстановяването си от проблема с гърба, който получи при загубата с 2:1 от Арсенал по-рано този месец, но Аарон Хики е "по-назад".

Франк също така потвърди, че клубът води разговори с Джош Дасилва и Бен Мий за удължаване на договорите им. Централният бранител Мий се присъедини към клуба през юли 2022 със свободен трансфер от Бърнли, но няма да може да играе до края на сезона, заради контузия в глезена. Договорът му изтича през юни и от клуба искат да го продължат. Контрактът на Дасилва също изтича това лято, но клубът има възможност да го удължи с още една година. През февруари 25-годишният футболист получи травма на предна кръстна връзка по време на тренировка.