През целия сезон Манчестър Ю страдаше от епидемия от контузии в състава. Аржентинският централен защитник Лисандро Мартинес е амбициран да се завърне в тима за предстоящия сблъсък срещу Брентфорд. Двубоят е в събота вечерта от 22:00 и може да го наблюдавате по DIEMA SPORT 2. Новината идва The Evening Standard.

Надеждата за „червените дяволи“ е завръщането на Мартинес да се окаже повратна точка, връщайки стабилността и устойчивостта в отбраната. Манчестър Ю все още е със сериозни амбиции да се влезе в топ 4 и да спечелят Купата на Англия. Липсата на Мартинес, допълнена от контузиите на ключови фигури в отбраната, сред които Магуайър, Евънс, Шоу и Варан, постави Юнайтед пред сериозни предизвикателства през целия сезон. Слабостта на отбраната се прояви в ключови моменти, подчертавайки належащата нужда от синхрон.

Интересното за отбраната на Манчестър Ю са всъщност допуснатите голове. Към момента в 28 мача, хората на тен Хаг имат инкасирани 39 попадения във вратата си. По-малко от тях имат само отборите от топ 3 – Арсенал (24), Ливърпул (26) и Манчестър С (28). Интересно е да се добави и анализа около очакваните голове. Манчестър Ю би трябвало да е получил 50.15 гола, според анализите, свързани с xG-философията.

Разликата от над 11 попадения между реалните и очакваните голове обаче говори и за добра ефективност на играта в защита, макар това да не е единственият показател, който може да се използва. Във Висшата Лига само Лутън Таун има по-голяма позитивна разлика между очакваните и реалните голове. Интересното е, че статистически проблемът на Манчестър Ю не изглежда да е в защитата, но всъщност мнението на повечето от привържениците е точно такова.