Харизматичният бивш капитан на Англия Брайън Робсън си спомни за единственото до момента гостуване на Манчестър Юнайтед в България през 1983 година. Това става в първи 1/8-финален сблъсък на вече несъществуващия турнир КНК, а съперник е ЖСК-Спартак (Варна), а резултатът е 0:2 за британците.

Робсън, който от години е световен посланик на любимия си клуб се срещна с българския финансист Кирил Евтимов на „Олд Трафорд“ през изминалия уикенд. Бургазлията изгледа на живо двубоя между легендите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул, завършил с победа на мърсисайдци с 3:1, като Бербатов отбеляза единственото попадение за домакините.

В разговора между двамата е коментирано и въпросното гостуване на „червените дяволи“ във Варна.

Брайън Робсън

източник: Facebook

„Отлично си спомням този мач, главно поради две причини. Първата е, че аз вкарах първия гол, който винаги е важен в турнирни битки и внася нужната увереност и спокойствие. Втората и основната е, че стадионът беше претъпкан до краен предел. Буквално нямаше едно празно място, а това е винаги добре за играчите, които се радват на пълни трибуни. Имаше невероятна атмосфера. Помня и доброто отношение на българите, които буквално ни гледаха в очите през целия ни престой“, сподели Робсън пред Евтимов. 

65-годишният джентълмен, който бе селекционер на легендите на Юнайтед, коментира с българина и представянето на Димитър Бербатов. 

Томас Тухел

източник: Facebook

„Винаги съм го харесвал още от периода му в Тотнъм. Вкара страхотни голове за нас и се радвам, че бе част от тима няколко сезона. Отбеляза и в този мач. Като гледам още е в идеална спорта форма и все още го може. Надявам се и занапред да се виждаме по такива благотворителни инициативи“, допълни двукратния шампион с Юнайтед.

Томас Тухел Кирил Евтимов

източник: Facebook

Футболният ценител от България е зарадвал „Фантастичния капитан“, както е известен Робсън сред феновете на „червените дяволи“, с българско вино. Освен на англичанина, Кирил Евтимов подари вино и на мениджъра на Челси Томас Тухел, с когото се видяха преди последния мач на „сините“ във Висшата лига през този сезон.