Бележитият бивш футболист на Манчестър Юнайтед Пол Инс проведе поредната си словесна тирада срещу начина, по който се управлява гранда от „Олд Трафорд”. В часовете преди дербито срещу Ливърпул в 9-ия кръг бившият английски национал заяви, че клубът се движи към абсолютното бедствие, ако не се вземат драстични решения възможно най-спешно.

Някогашният капитан на Юнайтед упрекна ръководството, че не показва никаква визия как да преведе клуба през трудните моменти, докато същевременно няма никаква ясна линия, по която се привличат нови играчи в тима. За капак Инс разкритикува и наличните играчи за това, че липсва изявен лидер в съблекалнята.

„Не разбирам какво се случва. Бих задал само един въпрос: в каква посока върви клубът?”, заяви Инс. „Дали те ще хвърлят хлапетата в огъня? Не зная. Дали ще дадат на Оле 300 милиона паунда за трансфери? Това не го знаем нито аз, нито феновете.”

„Ако младоците от академията не могат да направят скока към първия тим, то изпълнителният вицепрезидент Ед Уудуърд трябва да отнеме част от напрежението върху Оле и да обясни как точно тимът ще се върне в челото. Наскоро той изрази вярата си в Оле, но феновете не знаят какъв е планът.”

„Ако ще давате шанс на младоците, кажете им (на феновете – б.р.). Ако не, пак им кажете – просто им дайте нещо. От моята позиция всичко ми изглежда на едно голямо нищо.”

„Не виждам как ще се подобрим значително преди бордът да действа на януарския пазар. Ситуацията в момента – с липсата на голове – можеше абсолютно да бъде избегната. Имаха цяло лято да я разрешат. А сега положението може да се влоши още повече.”

„Всички гледат към мача срещу Ливърпул, но мисля, че нещата зависят до голяма степен от двата двубоя, които идват след него – срещу Норич Сити и Борнемут. Определено виждаме липса на увереност и лидерство. Няма кой да навика останалите. Когато Нюкасъл вкара победен гол преди няколко седмици, никой не обели и дума.”

„Хари Магуайър опитва, но къде са тези лидери, които изискват стандартите да се поддържат? Когато аз пристигнах в този тим, Брайън Робсън и Марк Хюз задаваха тона. После бяха Петер Шмайхел и Стив Брус, след тях аз и Рой Кийн, преди щафетата да мине към Райън Гигс и Пол Скоулс. След тях пък дойдоха Рио Фърдинанд и Неманя Видич.”

„Гледах интервюто, което Далид де Хеа даде след загубата от Нюкасъл. Това е играч, който играе в този тим вече 8 години. Задаваха му въпроси и той имаше трудности да обясни какво става. Явно си няма и представа. Такива думи от футболист в първия тим и с опит в клуба бяха тревожни”, добави Инс.