Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс се изказа в защита на едно от новите попълнение, които най-много развълнуваха феновете на отбора – крилото Даниел Джеймс. Макар че младокът изигра едва два официални мача, той успя да се замеси в няколко противоречиви инцидента на терена, които са напът да му лепнат репутацията на симулант.

При ремито 1:1 срещу Уулвърхемптън в понеделник 21-годишният уелсец получи жълт картон именно за симулация, като епизодът не беше изолиран случай в хода на целия мач. Гигс обаче изрази мнение, че Джеймс трябва да бъде защитаван от реферите във Висшата лига, тъй като в Чемпиъншип с екипа на Суонси беше обект на доста грубости от противниковите играчи.

„Дан много често го ритат. Понякога, когато го очакваш, отстрани може да изглежда като симулация”, обясни Гигс, под чието ръководство Джеймс направи дебют за уелския национален тим.

„Предвид скоростта, на която той играе, тези неща могат да изглеждат още по-лошо. Твърде често той страда и реферите трябва да го пазят, но аз не се тревожа. Гледах няколко от предсезонните мачове на Юнайтед и Дан се справи добре. Бях на мача, когато той отбеляза и неговото движение беше много добро. Като полузащитник нямаше да имам нищо против да играя зад гърба на играч като него.”

„Мисля, че и срещу Уулвс той се справи добре. Получи няколко удара, но смятам, че подобри представянето си в хода на мача. Неговата работна етика беше наистина добра на един тежък за гостуване стадион”, допълни Гигс.