Мениджърът на Челси, Франк Лампард, коментира тежкото поражение от Манчестър Юнайтед с 0:2. Тимът от Западен Лондон нацели гредата и отбеляза две попадения, които обаче бяха отменени след преглед с ВАР и сякаш просто нямаше ден. 

Челси започна двубоя като по-активният отбор и до първото инкасирано попадение бе именно такъв. Последва гол на Курт Зума, който бе отменен и разклати "сините" надежди. Магуайър удвои аванса на "червените дяволи", но въпреки това Челси съумя да отбележи второ попадение, което отново бе отменено от ВАР. 

Челси Манчестър Юнайтед

източник: Getty Images


"Няма да се оплаквам от момчетата. Не са в настроение, това бе тежка вечер за нас", призна Лампард.

"Мачът не бе 0:2. Сякаш бяхме прокълнати. Не знам колко точно удара имахме, но бяха доста. Ако не отбелязваш, не можеш да печелиш мачовете."

"Хората не разбират как още сме четвърти, но сме. Четвърти сме заради хубавите неща, които свършихме през сезона и заради това, че всеки може да вземе точки от всеки", заяви специалистът. 

"Не съм наивен, мога да критикувам отбора си. Може да се оплакваме от късмета си, но ако не завършваме ситуациите си, няма как да печелим."

"Бе тежка вечер за Батшуай. Факт е, че нападателите са обвинявани за липсата на голове. Нуждаем се от такива, не може да разчитаме на Тами Ейбрахам цял сезон."

Челси Манчестър Юнайтед

източник: Getty Images


"Подобни съдийски решения са решаващи. Ясно е, че Хари Магуайър трябваше да бъде изгонен. Това промени мача. После отбеляза и вторият гол. Голът на Аспиликуета трябваше да бъде зачетен. Този на Жиру беше от засада, така че това го разбирам. Не разбирам защо не гледат тези неща на монитора, трябва да го използват. Нали затова бе въведен ВАР?! За да проверяват ситуациите от различни гледни точки", заяви Лампард.