Пристигането на новия мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник може да промени сериозно ролята на Кристиано Роналдо в отбора, пише английското издание The Guardian. 36-годишният португалец бе оставен на пейката и влезе като резерва в 64-ата минута в последния мач на Юнайтед срещу Челси този уикенд в 13-ия кръг на Висшата лига.

Дали Роналдо ще има основна роля според идеите на Рангник, зависи от случващото се в състава към момента. И доколко клубът е готов да се подчини на философията на 63-годишния германски специалист.

От дадена гледна точка промените са логични за отбор, който не тича достатъчно и не показва ясен стил на игра. В този смисъл първата промяната бе изваждането на Кристиано Роналдо от стартовия състав. Нещо, в което мнозина видяха намесена волята именно на новия мениджър Ралф Рангник, било то като директно негово изискване или стремеж на настоящия треньорски екип да задоволи желанието му.

Рангник обича младостта и енергията. Усилие, подчинено на колектива. И определено не е привърженик на звездните играчи.

"Идеята е отбор, без индивидуалисти", е казвал германецът, който мрази самодоволството и усещането, че си прикован на едно място.

Как подобна философия ще проработи в клуб, който все още страда за мениджър, назначен пред 1986 година, пита The Guardian в статията, посветена на Рангник.

За Кристиано Роналдо няма невъзможни неща във футбола. Със сигурност би тичал за отбора. Но той вече е на 36, а в последните години играта му се променя. И изглежда е точно тип футболист, който Рангник едва ли би искал да привлече в изграден по негов вкус състав на Манчестър Юнайтед.

В същото време би било нередно да се правят изводи от един мач и то срещу лидера във Висшата лига. Но усещането за промяна е налице, твърди английското издание.