Нападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо се опита си за окуражи отбора да преодолее непостоянството си от началото на сезона. Към момента "червените дяволи" са на 6-о място във временното класиране във Висшата лига с 14 точки от 8 мача.

"Адаптацията изисква време, дори и системата на игра, в която играем. Все пак мисля, че стъпка по стъпка ние ще разберем, че всичко е възможно", каза португалецът пред Sky Sports.

"Не говоря само за индивидуалните качества, поставям колектива на първо място", добави той.

Роналдо направи силен старт на втория си период в клуба, като вкара 6 гола във всички турнири до момента. 36-годишната звезда призова съотборниците си за "саможертва", за да вдигнат нивото на тима.

"Всеки трябва да знае своята роля. Аз знам моята в отбора, в клуба. Моята роля е да вкарвам голове, да помагам на отбора с опита ми и с умението ми да разбирам мачовете. Ако всеки мисли така и се жертва за тима, смятам, че ще бъдем по-добър отбор", заяви Роналдо. 


Манчестър Юнайтед приема Ливърпул в дербито в Англия в неделя от 18:30 часа и ще можете да гледате срещата пряко по DIEMA SPORT 2, както и да следите случващото се с Gong.bg.