Отборът на Манчестър Юнайтед стартира по кошмарен начин новия сезон във Висшата лига. Тимът на Оле Гунар Солскяер допусна домакинска загуба с 1:3 от тима на Кристъл Палас.

“Червените дяволи” получиха допълнително почивка заради достигането си до полуфиналите в Лига Европа, но не впечатлиха с представянето си и закономерно загубиха от “орлите”.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Андрос Таунзенд откри още в седмата минута след асистенция на Джефри Шлуп. Домакините нямаха острота и динамика в действията и още на полувремето направиха смяна – Даниел Джеймс бе заменен от Мейсън Грийнууд. Младият талант на Юнайтед получи добра възможност да изравни, но стреля неточно с глава. Това беше една от малкото опасности пред вратата на Винсенте Гуаита през целия мач.

В 74-та минута дойде най-дискусионният момент в срещата. Реферът Мартин Аткинсън отсъди дузпа за Палас след намесата на ВАР, след като Виктор Линдельоф игра с ръка в наказателното поле след удар на Андре Аю. Решението на съдията бе правилно, а Аю не стреля убедително от бялата точка и ударът му бе отразен от Давид Де Хеа. Аткинсън обаче нареди изпълнението да бъде пребито, след като се оказа, че испанският страж на Юнайтед е излязъл с малко извън голлинията си преди шута на Аю – нещо, което е забранено според новите правила.

Зад топката застана Вилфред Заха, който не остави шансове на Де Хеа. Малко след това домакините се върнаха в двубоя след гол на влезлия като резерва Дони ван де Беек – новата покупка на Оле Гунар Солскяр и компания. В края обаче отново Заха бе в прегръдките на съотборниците си след нова грешка на Линдельоф, който позволи елементарно да бъде загърбен от крилото, а последвалият шут с десния крак матира Де Хеа и Юнайтед за трети път.

Така, Палас стартираха за първи път в историята си с две поредни победи във висшия ешелон на Англия. Заха стана първият играч с два гола срещу бивш свой отбор при гостуване във Висшата лига. Лондончани събраха пълен актив от шест точки и поделят върха с Евертън, който е с повече отбелязани голове. В следващия кръг именно двата отбора ще се изправят на “Селхърст Парк”, докато Юнайтед ще търсят реванш при визитата на Брайтън.