Брайтън поведе на Манчестър Юнайтед, а този гол беше спомогнат от модерните технологии във футбола. Не, не става въпрос за така обсъждания "VAR", а за технологията на голлинията, при която реферът получава съобщение на часовника си, ако има гол.

В 59-та минута "чайките" стигнаха до попадение, което можеше и да не бъде признато, ако нямаше такава система. Тогава Хосе Искиердо направи пробив по левия фланг и след грешка на Матео Дармиан успя да центрира.

Топката прелетя над ръката на Давид де Хеа и стигна на главата на Паскасл Грос на границата на наказателното поле, откъдето той стреля мощно с глава. На голлинията се намеси Маркос Рохо и изби.

Реферите бяха готови да дадат знак играта да продължи, но тогава реферът получи сигнал на часовника си, че топката е преминала с целия си обем голлинията и Юнайтед трябваше да започне от центъра.

Повторенията показаха, че кълбото е зад голлинията с не повече от 2-3 сантиметра. Малко, но напълно достатъчно, за да бъде зачетен голът в полза на Брайтън. Какво се случи в ситуацията, вижте в прикаченото видео.