Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че тимът на Манчестър Юнайтед ще има допълнителна мотивация, когато отборите се срещнат в понеделник, и каза, че би предпочел да играе с най-големите си съперници след победи, отколкото след поражения.

Юнайтед загуби с 4:0 от Брентфорд във втория кръг на Висшата лига, след като беше победен с 2:1 от Брайтън и Хоув Албиън в първия си мач от кампанията. Мениджърът Ерик тен Хаг е изправен пред трудна задача срещу отбора на Ливърпул, който разби Юнайтед с 5:0 и 4:0 миналия сезон, но Клоп напомни на феновете, че неговият отбор също не е направил страхотен старт на сезона.

„Разбира се, бих предпочел да играя срещу тях, след като спечелят с 5:0. Трябва да се справяме с всички ситуации.", коментира Клоп.

Отборът на германския специалист вкара 13 гола в последните си три срещи с "червените дяволи" в лигата, но според мениджърът те няма да са от значение на "Олд Трафорд".

„Не мога да бъда по-малко заинтересован от резултатите от миналия сезон. Това помага на Юнайтед да бъде по-мотивиран, ако това изобщо е възможно“, каза Клоп.

„Това е напълно различен мач в напълно различна ситуация. Юнайтед може да промени нищо или всичко, така че подготовката е трудна. Срещу Юнайтед никога не е лесно.”, завърши той.

Старши треньорът на Ливърпул отхвърли слуховете, че полузащитника Наби Кейта има проблеми с клуба и иска да напусне.