Поредна серия култови изказвания на Юрген Клоп след дербито между Ливърпул и Манчестър Юнайтед от 8-ия кръг на Висшата лига, завършило при резултат 0:0. Наставникът на мърсисайдци разкри пъкления план на “червените дяволи”. Според него манчестърци са търсели равенството в двубоя и получената точка за актива им е напълно достатъчна.

Постно английско дерби, Ливърпул пропусна да бие Юнайтед

“Юнайтед дойде на “Анфийлд”, за да вземе точка и я получи. Със сигурност не би трябвало да играеш срещу Ливърпул по този начин, но когато става въпрос за Юнайтед това е напълно нормално”, каза Клоп.

“Те играха дефанзивно. Мисля, че това е очевидно. Само че те искаха едната точка, а ние искахме трите. Така че те са щастливи, а ние не. Все пак това беше домакинство и трябваше да доминираме в играта. Доволен съм от представянето на тима. Не е моя работа да съдя представянето на Юнайтед”, допълни той на пресконференцията след двубоя.

“За мен тим, който може да стане шампион тази година, беше на нашия стадион, но не игра по-добре от нас. Не е всякаш идват от друга планета. Те са много добри, но ние не можахме да намерим входа за стадиона. Продължаваме напред”, каза още наставникът на мърсисайдци.

“Ако си гледал мача и разбираш поне малко от футбол, няма как да очакваш, че ще направим 20 положения срещу Юнайтед. Това просто не е възможно. Дори Барселона в най-добрите си дни не може да го стори”, коментира Клоп.